Privacybeleid Aidsfonds

Cookies >>

Aidsfonds onderschrijft het belang van de privacy van zijn achterban. Aidsfonds hecht er dan ook groot belang aan dat de werkzaamheden conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens uitgevoerd worden. Persoonlijke gegevens worden met grote zorg behandeld en beveiligd.
Naast de naleving van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, heeft Aidsfonds zich gecommitteerd aan alle gedragscodes van de vereniging Fondsenwervende Instellingen (VFI), het CBF-keur voor goede doelen en de branchevereniging voor Dialoog Marketing (DDMA). Sinds 2011 beschikt Aidsfonds over het Privacy Keurmerk, uitgegeven door het DDMA

Het hier opgetekende privacybeleid is van toepassing op de activiteiten die onder verantwoordelijkheid van Aidsfonds vallen. Het beleid geldt niet voor websites of activiteiten waar Aidsfonds naar verwijst.

Het privacybeleid wordt regelmatig intern getoetst aan naleving en marktontwikkelingen en zo nodig aangepast. De meest actuele versie is altijd te vinden op www.aidsfonds.nl/privacy. Eventueel kan je ook een papieren versie opvragen via de afdeling Dienstverlening Donateurs, bereikbaar via 020 - 344 63 81.

Verwerking persoonsgegevens

Ten behoeve van de vrijwilligers- en donateursadministratie van de organisatie legt Aidsfonds gegevens vast van vrijwilligers, prospects en donateurs. De verwerking van deze gegevens is vastgelegd bij de Autoriteit Persoonsgegevens te Den Haag, onder meldingsnummer: 1457464.

Aidsfonds verwerkt persoongegevens ten behoeve van zijn donateursadministratie, fondsenwervende programma's en om te informeren over zijn activiteiten.
Indien je geen prijs stelt op het ontvangen van deze informatie, dan kun je je hiervoor laten blokkeren via onderstaande contactgegevens. Hier kun je ook terecht indien je je gegevens wil inzien of wil laten wijzigen:

Aidsfonds
Postbus 10845
1001 EV Amsterdam
T 020 - 344 63 81


Voor de uitvoer van eigen fondsenwervende- of onderzoeksactiviteiten maakt Aidsfonds soms gebruik van zorgvuldig geselecteerde leveranciers (databewerkers).  Gegevens worden door Aidsfonds nooit aan derden verstrekt voor commerciële doeleinden.

Clickgedrag en gebruik van cookies

Sinds juni 2012 is er een nieuwe telecomwet. Door deze wet is elke website verplicht de gebruiker te informeren over de gebruikte cookies en daar toestemming voor te vragen. Ook de websites van Aidsfonds maken gebruik van cookies.


Cookies
Een cookie is een klein stukje informatie dat in de vorm van een tekstbestand op je computer wordt opgeslagen met als doel de website beter te laten functioneren en af te stemmen op de wensen en voorkeuren van gebruikers. Cookies slaan geen persoonsgegevens op. Ze onthouden alleen je voorkeuren en je interesses op basis van je surfgedrag.

Welke cookies gebruikt Aidsfonds?

Cookies voor het meten van webbezoek
Aidsfonds gebruikt Google Analytics om bezoekinformatie van de website te meten en te analyseren. Het gaat hierbij om welke pagina's het meeste worden bezocht, hoe lang bezoekers gemiddeld op de pagina blijven, met welke browsers bezoekers naar onze site surfen, etc. Deze informatie gebruiken wij om de effectiviteit van onze site te beoordelen en waar nodig de site aan te passen. Deze informatie wordt nooit gebruikt om bezoekers persoonlijk te identificeren (dit is ook niet mogelijk).


Cookies van derde partijen
Aidsfonds gebruikt sociale media zoals Facebook, Youtube, en Twitter op de sites. Deze partijen gebruiken soms zelf cookies om het klikgedrag te meten.


Functionele cookies
Dit zijn cookies die nodig zijn om de site voor de bezoeker goed te laten werken. Deze cookies onthouden bijvoorbeeld welke producten je in de winkel bestelt, zodat de site kan uitrekenen hoeveel je in totaal moet betalen.


Welke cookies gebruikt Aidsfonds
 NIET?
Aidsfonds plaatst geen cookies van adverteerders. Je krijgt geen advertenties te zien door het bezoeken van websites van Aidsfonds.


Cookies uitzetten

Door middel van het aanpassen van de instellingen van je browser kun je ervoor kiezen om alle cookies te accepteren, om op de hoogte te worden gebracht wanneer een cookie wordt geplaatst of om alle cookies te weigeren. Raadpleeg hiervoor de help-functie van je browser. Je kan dan echter mogelijk niet van alle mogelijkheden van de site gebruikmaken.

Cookies uitzetten bij de meestgebruikte browsers:
Chrome
Internet Explorer
Firefox
Safari

Je kunt ook via Google de zogenaamde 'Google Analytics Opt-out Browser Add-on' installeren. Die stelt je specifiek in staat om te voorkomen dat je bezoekinformatie aan stopaidsnow.nl of andere websites door Google Analytics wordt gebruikt.

Als je meer informatie wilt over Google Analytics en de informatie die door Google Analytics wordt verzameld en verwerkt, verwijzen wij je graag door naar de privacy policy van Google Analytics.


Toekomst

Het is nog niet duidelijk hoe de nieuwe telecomwet precies moet worden nageleefd. Aidsfonds houdt de ontwikkelingen in de gaten en past zijn beleid t.a.v. cookies daar op aan.

E-mail

Indien je als deelnemer aan een campagne of als donateur je e-mailadres aan Aidsfonds hebt verstrekt, word je per e-mail op de hoogte gehouden van de campagne en overige activiteiten van Aidsfonds. Je kunt je te allen tijden permanent afmelden voor e-mails via de afmeldlink in de toegezonden e-mail.

Vragen & Klachten

Heb je vragen of opmerkingen over het privacybeleid van Aidsfonds, dan kun je contact opnemen met de servicelijn voor donateurs: 020-344 63 81.

Aidsfonds beschikt daarnaast ook over een klachtenprocedure. Een klacht kan schriftelijk, per e-mail of mondeling worden ingediend bij de klachtencoördinator.
Klachtencoördinator:

drs. Martin van Oostrom
klacht@aidsfonds.nl
T 020 - 851 17 58

Fraude

Om fraude te voorkomen hebben wij een speciaal fraudebeleid.

Wijzigingen

Versie: 11 november 2016
Aidsfonds behoudt zich het recht voor om het privacybeleid te wijzigen. Check daarom regelmatig dit Privacy Statement voor de laatste versie.