Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie
Home  >  Nieuws  >  Blogs   >  

Blog van Louise

Louise van Deth, directeur van Aidsfonds

'Het is mogelijk om samen een einde te maken aan een van de grootste problemen ter wereld en het is vreselijk als we dat niet doen. Ik wil niet dat we de volgende generatie met dit probleem laten zitten! Jij toch ook niet?'

Louise van Deth is directeur van Aidsfonds

Koploper Swaziland: 44% minder hiv-infecties

Swaziland, november 2017 - We hebben de vlucht van half zeven uit Johannesburg genomen om op tijd te zijn voor de viering van het einde van ons project in Swaziland, ook wel bekend als MaxART. Het aantal nieuwe hiv-infecties in Swaziland is in de afgelopen 5 jaar met 44% afgenomen. En daarmee is dit land nu koploper geworden in de aidsbestrijding. Lees meer. 

----------------

"Anders want homo, transgender of ongetrouwd zwanger"

Jakarta, oktober 2017 - De baby gaat van hand tot hand. Hij is vijf maanden oud en in goede gezondheid. Zijn moeder heeft hem de namen van achtereenvolgens haar beste vriend, haar geheime liefde, zijn echte vader en zijn vader voor de wet gegeven: Muhammed Marcellino Lee Buddiman. Lees meer.

----------------

Trump bezuinigt dramatisch, maar spaart aidsbestrijding?

Amsterdam, 5 april 2017 - President Trump heeft afgelopen maand de hoofdlijnen van zijn eerste budget voor 2018 naar buiten gebracht. Dramatische bezuinigingen op verschillende beleidsterreinen worden daarin voorgesteld. Lees meer.

----------------

‘Een nieuw begin om een einde aan aids te maken’

Amsterdam, 30 november 2016 - Eén van de eerste keren dat ik in Swaziland was, het land met het hoogste percentage hiv-infecties ter wereld, liep ik over straat en zag kinderen uit een schoolbus stappen. Toen dacht ik: als ons project slaagt, hoeft geen van deze kinderen hiv te krijgen. Dat beeld zit nog altijd in mijn hoofd. Lees meer.

----------------

'Hiv en aids lossen we op in de landen zelf, niet in het VN-gebouw'Jonge vrouwen in Afrika

It's a beautiful day in New York, krijg ik van de radio mee als ik aan het pakken ben. Ik vlieg vanavond terug. En inderdaad, het is het mooiste weer dat je hier in New York kunt krijgen; volop zon, niet te warm, niet klam, lekker briesje. Vandaag is de laatste dag van de VN High Level Meeting. Lees meer.

----------------

'Leave no one behind'Minister Ploumen bij de VN

New York, 9 juni 2016 - We luisteren via Skype naar John, van de sekswerkersorganisatie HOYMAS in Kenia. Hij heeft geen visum gekregen en heeft iemand naast zich staan met een papier waarop staat: who needs a visa when there is skype. Goed om eerst de jongeren zelf aan het woord te laten. Lees meer.

----------------

'West- en Midden-Afrika dreigen achterop te raken in de bestrijding van aids'

New York,  8 juni 2016 -  Nog voor de landing in New York had ik mijn telefoon al aangezet. Veel berichten: de Russen willen de stilteprocedure verlengen omdat ze meer tijd nodig hebben om te overleggen met het thuisfront. Lees meer.

----------------

Op weg naar VN-top over aids

Schiphol, 7 juni 2016 - Ik ben op weg naar New York om de High Level Meeting van de VN over hiv/aids bij te wonen. Ik maak deel uit van de officiële Nederlandse delegatie, die wordt geleid door Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Lees meer.