Tentoonstelling Aids in Amsterdam

6 juli t/m 2 september

Wat gebeurde er in Amsterdam tijdens de hoogtijdagen van de aidsepidemie? Bekijk het in het Stadsarchief.

In de tentoonstelling Aids in Amsterdam  toont het Stadsarchief Amsterdam beelden uit de periode 1981-1986, toen aids als een roofdier door de hoofdstad trok. Een tijd waarin we het begrip buddy leren kennen, quilts de herinnering aan slachtoffers levendig houden en omvangrijke herdenkings­bijeenkomsten ontstaan zoals de AIDS Memorial Day. De foto’s op de tentoonstelling tonen angst en verdriet, maar ook liefde en de wil om te leven.

 

 

copyright ANP

Fotocredits: Han Singels (headerafbeelding), ANP

Praktische informatie

Toegang tot de tentoonstelling is gratis.

Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32. 

Openingstijden:  www.amsterdam.nl/stadsarchief

Bijzondere data:

Woensdag 25 juli van 17 tot 19 uur:

Meet & Greet activiteit in het kader van Positive Flame fakkeloptocht. Het Stadsarchief is een van de 37 plekken op de route van de Positive Flame Tour en organiseert een Meet & Greet op de tentoonstelling  met fotograaf Han Singels (hij maakte begin jaren 90 de documentaire foto-opdracht Aids in Amsterdam ). Stefan Silvestri van Stichting NAMENproject Nederland vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de AIDS Memorial Quilts.

Donderdag 26 juli van 20.30 tot 22 uur: extra avond openstelling

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie