Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie
Home  >  Help mee  >  Lot kopen  >  

De VriendenLoterij helpt

De VriendenLoterij steunt goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Mensen die dat hard nodig hebben, krijgen zo een steuntje in de rug.

VriendenloterijSpeel mee en steun Aidsfonds

Wie meespeelt met de VriendenLoterij, kiest zelf een doel. We vinden het fantastisch wanneer je voor Aidsfonds kiest! De helft van je inleg gaat rechtstreeks naar Aidsfonds.

Daarnaast maak je natuurlijk kans op grote prijzen. Je mobiele nummer is je lotnummer.

Koop hier je lot in de VriendenLoterij, de loterij voor vrienden.

  • Aidsfonds ontvangt al sinds 2004 een bijdrage van de VriendenLoterij.
  • Jaarlijks onvangt Aidsfonds gemiddeld € 850.000 dankzij mensen die meespelen met een lot voor het Aidsfonds.
  • Bijna een half miljoen Nederlanders spelen mee voor in totaal 48 goede doelen en ruim 3.300 clubs en verenigingen in Nederland.
  • De VriendenLoterij heeft sinds 1998 ruim € 787 miljoen aan goede doelen geschonken.

Dankzij jouw steun bereikt:

  • Hulp bij hiv-testen

Zo'n 2800 mensen met hiv in Nederland weten niet dat ze het virus bij zich dragen. Deze groep loopt groot risico op onnodige complicaties én draagt ongewild bij aan verspreiding van hiv in Nederland. De belangrijkste redenen waarom mensen zich niet laten testen? Schaamte, angst en kosten.

Advies bij vragen over hiv
Met de steun van de VriendenLoterij gaan Aidsfonds en Soa Aids Nederland op een innovatieve manier voor een aanzienlijke toename van het aantal testen op hiv en andere soa's zorgen. Dat doen we met behulp van een door ons ontwikkelde online testapplicatie: Advies.chat. Advies.chat stelt vast hoeveel risico op hiv en soa's iemand gelopen heeft en geeft antwoord op vragen als: Moet ik naar de huisarts of naar de GGD? Waar kan ik het snelst en goedkoopst terecht?  Advies.chat is een laagdrempelige, anonieme, betrouwbare en goedkope manier om het gelopen risico in te schatten. De testwijzer is sinds april 2017 online.

  • Financiële hulp bij hiv

Maritza (25): “Niemand in mijn omgeving weet dat ik hiv heb. Alleen aan mijn psycholoog vertel ik hoe wanhopig en angstig ik soms ben. Van hem mag ik niet stoppen met basketballen, want dat houdt me op de been. Gelukkig hoeft dat ook niet, want dankzij de subsidie van Aidsfonds kan ik de jaarlijkse contributie betalen. Basketbal houdt me op de been.”

Lees het hele verhaal van Maritza en hoe jij haar helpt met een kleine subsidie