Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie
Home  >  Help mee  >  Lot kopen  >  

Nationale Postcode Loterij


Meer dan 2,8 miljoen Nederlanders spelen mee met de Nationale Postcode Loterij. Daarmee steunen ze onder andere Aidsfonds! Jaarlijks ontvangen we € 2.250.000, dankzij deelnemers aan de loterij.

Met het geld van de Nationale Postcode Loterij kan Aidsfonds belangrijk werk doen. Zoals het realiseren van een revolutionair project in Swaziland. Dit land heeft het hoogste hiv-cijfer van de wereld. Het doel van dit project: iedereen in het land mobiliseren om zich te laten testen en zo nodig te laten behandelen. Zo voorkomen we vijftig procent van de nieuwe infecties. Op weg naar een hiv-vrije generatie dus!

  1. Droomfonds

In 2011 ontvingen we vanuit het Droomfonds het geweldige bedrag van
€ 8.800.000,- om dit project te realiseren. In 2015 ontvingen we een extra bedrag van € 1.987.500 van de Nationale Postcode Loterij om dit project te kunnen voortzetten. 

Door mee te doen aan de Nationale Postcode Loterij maak je dus niet alleen kans op mooie prijzen, maar steun je ook onze projecten.

  1. Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 99 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gedoneerd.