Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie
Home  >  Help mee  >  Nalaten   >  

Nalaten aan Aidsfonds

U betekent veel voor de mensen om u heen. Tijdens uw leven doet u er van alles aan om de wereld een stukje mooier te maken. En dat kunt u na uw dood blijven doen. Door bij te dragen aan een wereld zonder aids. Een wereld waarin nu nog dagelijks duizenden kinderen en jonge vrouwen aan aids sterven.

Uw erfenis helpt

Door Aidsfonds te steunen weet u zeker dat u ook na uw overlijden een enorme bijdrage levert aan een betere wereld. U steunt belangrijk wetenschappelijk onderzoek, aidsbestrijding in Nederland of juist in ontwikkelingslanden.

Een doorbraak dankzij u

Dankzij uw bijdrage kunnen wij aan de slag. Door bijvoorbeeld onderzoekers te financieren die keihard werken aan het ultieme vaccin tegen hiv en een geneesmiddel. Stelt u zich eens voor, dat ú aan die doorbraak heeft bijgedragen!

Schenken en de belastingdienst

Bijkomende voordeel: goede doelen zoals Aidsfonds zijn vrijgesteld van successierecht. Dit betekent dat er van het bedrag niets naar de belastingdienst gaat. Uw gehele schenking komt dus ten goede aan de aidsbestrijding.

We overleggen graag met u

Noud RietmanNoud Rietman, onze medewerker bijzondere giften, staat u graag te woord:
020-62 62 669 of 06-531 456 54 nrietman@aidsfonds.nl 
Al uw vragen worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.


Aidsfonds in uw testament?

Dat kan op twee manieren:

1. Erfstelling

U kunt Aidsfonds opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. Aidsfonds ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf van te voren welk percentage dat dan is.

2. Legaat
Wilt u Aidsfonds niet tot erfgenaam maken, maar wel in uw testament opnemen? Kies dan voor het legaat. Met een legaat bepaalt u hoeveel geld of welk goed (bijvoorbeeld een huis, een stuk grond of een aandelenportefeuille) u nalaat aan ons.

ANBI en juiste omschrijving

Onze stichting heeft het CBF-Keur en de ANBI-status. Dit betekent dat u er van uit kunt gaan dat uw gift verantwoord besteed wordt en dat de stichting geen schenk- of erfbelasting hoeft te betalen.
Ons KvK-nummer is 41207989 en RSIN-nummer is 008649273.

Als u Aidsfonds in uw testament opneemt, gebruikt u dan de juiste naam
.
Algemene termen als 'aidsbestrijding' of 'aidsstichting' werken vaak verwarrend. De juiste omschrijving is: Stichting Aids Fonds – STOP AIDS NOW! – Soa Aids Nederland.

U kunt aangeven dat u uw nalatenschap wilt aanwenden voor projecten van het Aidsfonds. En eventueel nog een specifiekere bestemming, zoals wetenschappelijk onderzoek, aidsbestrijding in Nederland of juist in ontwikkelingslanden. Uiteraard bespreken wij uw wensen graag met u.

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

Het Aidsfonds werkt samen met NuTestament. Daar regelt u makkelijk, voordelig en in uw eigen tempo een testament waarin u ons als begunstigde kunt opnemen. Ontdek hoe het werkt op NuTestament

Doe de TestamentTest op TestamentTest.nl

Folder nalaten aan Aidsfonds 

U kunt de folder 'U kunt iets doen door iets na te laten' vrijblijvend aanvragen.
Hierin kunt u nalezen hoe u Aidsfonds in uw testament kunt opnemen. En wat wij met uw bijzondere gift kunnen doen. U kunt de folder hier online doorlezen.