Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie
Home  >  Help mee  >  Helpen als bedrijf  >  

AmsterdamDiner

Ieder jaar vindt het AmsterdamDiner plaats; een groot benefietdiner waarbij de opbrengst naar de aidsbestrijding gaat.

Koop u ook een tafel, op 17 juni 2017, tijdens ons Zilveren Jubileum?
Bel vrijblijvend met Hermi Herweijer: 06-20 86 52 11, of mail: hherweijer@aidsfonds.nl.

Geld voor onderzoek

In 2016 bedroeg de opbrengst van het 24e AmsterdamDiner € 650.000.
De opbrengst van het AmsterdamDiner gaat, net als vorig jaar, voor het grootste gedeelte naar het H-TEAM. Dit team van Nederlandse wetenschappers en artsen doet onder meer onderzoek naar acute hiv-infecties. Als een hiv-infectie snel genoeg wordt opgespoord en de behandeling met hiv-remmers meteen begonnen wordt, is de kans groot dat na verloop van tijd medicatie helemaal niet meer nodig is. Resultaten van dit onderzoek kunnen leiden tot een potentiële medische doorbraak in de behandeling van mensen met hiv.

Stigma hiv en aids

Het motto van het AmsterdamDiner luidde in 2016 'ik ben wat ik ben'. Het stigma dat nog steeds rust op hiv en aids zorgt voor veel leed. De angst voor veroordeling en afwijzing door de samenleving zorgt er voor dat mensen zich niet laten testen en behandelen en daardoor onnodig sterven.

Prominente gasten

Onder de meer dan 1000 gasten van het AmsterdamDiner bevonden zich o.a. Prinses Mabel van Oranje, fashion designers Victor&Rolf en drie ministers: Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties.
De aanwezigen konden tijdens een veiling bieden op een diner met minister Koenders of een kop thee drinken met Amsterdams burgemeester Eberhard van der Laan. Presentatie van de avond was in handen van Nicolette Kluijver en Karin Bloemen.
Bekijk hier een samenvatting van de avond.