Op weg naar een wereld zonder aids

Uw initiatief draagt bij aan de oplossing van een wereldprobleem

Louise van Deth, directeur Aidsfonds: “Het einde van aids in 2030 is mogelijk. De aidsbestrijding heeft zich vaker grote doelen gesteld. Het bijzondere is dat al die grote doelen ook zijn gehaald. Dat in 2015 zeker vijftien miljoen mensen een levensreddende behandeling kregen, leek enkele jaren daarvoor onhaalbaar. 2030: het kan! Mits de politieke wil er is en mits er genoeg geld is.”

“Aids is een urgent probleem. Elk jaar sterven ruim 1 miljoen mensen aan de gevolgen van aids. Onder jonge vrouwen (14 -49 jaar) is aids doodsoorzaak nummer 1. In Oost-Europa breidt de epidemie zich razendsnel uit onder de gehele bevolking. U kunt samen met Aidsfonds  werken aan een einde aan aids. Bij Aidsfonds zijn ondernemende, professionele, pragmatische en betrokken mensen elke dag bezig om van deze projecten een succes te maken.

In al onze projecten werken we volgens het principe van ‘’proof of concept’’. We laten in het klein zien dat het werkt (of hebben dat al gedaan) en zetten dat vervolgens op grotere schaal in. En dat in nauwe samenwerking met andere (lokale) organisaties, activisten, dokters, verpleegkundigen, wetenschappers en mensen die zelf hiv hebben.

Heel trots ben ik op wat wij bijvoorbeeld hebben bereikt in Swaziland. 1 op de 4 mensen heeft daar hiv. We hebben alles op alles gezet om iedereen te testen en te zorgen dat iedereen met hiv behandeling krijgt. Daarmee worden 500.000 hiv-infecties voorkomen. Een schoolvoorbeeld van onze daadkrachtige aanpak.

Het gaat om miljoenen mensenlevens. Nu, vandaag, morgen. Aids kan en moet de wereld uit. We weten wat we moeten doen, hoe we hiv voorkomen, hoe we hiv moeten behandelen om mensen te redden. Bij welk project gaat uw hart sneller kloppen? Ik nodig u uit om zich te oriënteren en met ons in gesprek te gaan over hoe u uw betrokkenheid vorm wilt geven. 

Wat is er mooier dan investeren in de oplossing van een wereldprobleem?  Ik steek niet onder stoelen of banken dat we geld nodig hebben om onze doelen te bereiken. Uw investering, in welke vorm dan ook, is van blijvende betekenis.”

 

Louise van Deth

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie