25ste editie van Amsterdam Diner haalt recordbedrag op

Met het recordbedrag van 913.000 euro voor de wereldwijde bestrijding van aids en het vergroten van toegang tot zorg benadrukt het Amsterdam Diner ook op de 25e editie nogmaals zijn relevantie. De record opbrengst gaat naar het H-team, dat werkt in Amsterdam aan een toekomst zonder nieuwe hiv-infecties, en naar Health Connect, een digitaal platform dat mensen in Nederland in staat stelt via de mobiele telefoon rechtstreeks geld te geven aan een gezin in Afrika voor een jaar lang basisgezondheidszorg.

Vanaf de start in 1992 tot nu heeft Amsterdam Diner Foundation gewerkt aan vooruitgang in de strijd tegen aids, van het beschikbaar maken van hiv-remmers in Nederland in begin jaren ’90 tot dit jaar een mobiele zorgverzekering voor de meest kwetsbare gezinnen in Kenia.

25 jaar Amsterdam Diner heeft tot tal van innovaties en initiatieven geleid en daarmee wereldwijd vele levens gered. ‘Celebrate in the name of love’, was daarom het motto van het 25ste Amsterdam Diner.

Scheidend directeur Rob Weyhenke: “Een mooier afscheid had ik me niet kunnen wensen. Een geweldige editie, met de lancering van een baanbrekend digitaal project ter ondersteuning van de allerarmsten, een fantastisch publiek en een enorm bedrag. Wij zijn van heel ver gekomen, hebben al die tijd laten zien dat we samen een verschil kunnen maken. Ook al neem ik nu afscheid, met de strijd tegen aids gaan we door.”

Voorzitter van Amsterdam Diner Foundation Jacques Kuyf: “De record opbrengst is fantastisch en een groot compliment voor iedereen die hieraan heeft meegewerkt.”

Wie de nieuwe directeur wordt en wanneer in 2018, het 26ste Amsterdam Diner plaatsvindt, is nog onbekend.

Het H-team

Ruim een derde van de 900 nieuwe hiv-infecties vond plaats in onze hoofdstad. Het aantal nieuwe hiv-infecties onder migranten en mannen die seks hebben met mannen neemt niet af. Ook komen zij er vaak pas heel laat achter dat ze hiv hebben. Daardoor slaan de hiv-medicijnen minder goed aan. Het H-TEAM pakt dit aan en wil:

  • het aantal nieuwe hiv-infecties onder deze twee groepen verminderen
  • de gezondheidsvoorspelling van mensen met hiv verbeteren
  • door eerder starten met de behandeling zorgen voor minder nieuwe infecties. Als je hiv-medicatie slikt, kun je namelijk het virus niet meer overdragen

Hoe we dit doen en met welke partijen we samenwerken lees je hier

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie