Beurs voor activisten vernoemd naar overleden Aidsfonds-medewerker

Het is bijna vier jaar geleden dat we onze dierbare collega Martine de Schutter verloren bij de MH17 ramp. In aanloop naar de internationale aidsconferentie AIDS2018, is een beurs in Martine’s naam opgericht. Daarmee kunnen aidsactivisten uit Oost-Europa en Centraal-Azië deelnemen aan de conferentie in Amsterdam.

27 May 2018

“Martine’s toewijding aan de internationale aidsbestrijding en haar onvoorwaardelijke steun aan de Oost-Europese regio is een voorbeeld dat velen van ons zullen volgen” schrijft AFEW International, de organisatie die het Martine de Schutter Scholarship Fund heeft opgezet. 

Met deze beurs krijgen mensen die zich inzetten voor de aidsbestrijding, maar niet voldoende financiële middelen hebben, de gelegenheid hun kennis uit te wisselen als deelnemer aan de grootste aidsconferentie ter wereld. AIDS2018 wordt deze zomer in de Amsterdam RAI georganiseerd.

Vanaf 2004 was Martine de Schutter de spil in het Europese netwerk AIDS Action Europe, dat meer dan 400 aidsorganisaties in heel Europa en Centraal-Azië verbindt. Martine zette zich met grote kracht in om de aidsproblematiek bij de Europese Unie op de agenda te houden en in Oost-Europa op de agenda te krijgen.

Begin 2014 werd Martine programmaleider van Bridging the Gaps. In dit programma steunen Aidsfonds en andere organisaties wereldwijd kwetsbare groepen, zoals LHBT’ers, sekswerkers en druggebruikers. Deze baan was op haar lijf geschreven door haar vermogen om mensen te verbinden.

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie