De belangrijkste gebeurtenissen tijdens AIDS 2018

Eind juli stond  Nederland in teken van de aidsbestrijding. Aidsexperts, activisten, wetenschappers en beroemdheden van over de hele wereld waren in Amsterdam voor de internationale aidsconferentie AIDS 2018. Een overzicht van wat er allemaal gebeurde: 

21 augustus 2018

Dit gebeurde er tijdens AIDS 2018:

Tijdens de opening van AIDS 2018 werd stilgestaan bij de slachtoffers van de MH17 die vier jaar geleden onderweg waren naar de aidsconferentie in Melbourne. Ook maakte minister Kaag, van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, bekend dat de overheid 10 miljoen euro ter beschikking stelt voor de aidsbestrijding. Daarnaast werden er tijdens Aids 2018 nieuwe alarmerende cijfers gepresenteerd waaruit blijkt dat de hiv- en aidsepidemie in 50 landen groeit, waaronder in Rusland.

Wat er nog meer gebeurde:

Nieuw fonds voor onderzoek naar genezing van hiv

Aidsfonds en Elton John Foundation starten noodfonds

Prinses Mabel loopt protestmars samen met aidsactivisten

Burgemeester Halsema opent fakkeltocht ‘Positive Flame’

Aidsfonds haalt 27.115 euro op tijdens Tour d’Amour voor kinderen met hiv in Zimbabwe

Clinton: Swaziland voorbeeld voor succesvolle aidsbestrijding

Een wereld zonder aids is alleen mogelijk als iedereen op de wereld toegang heeft tot goede preventie, hiv-testen en behandeling. De vondst van een middel dat hiv geneest zou de epidemie nog eerder stoppen.

Help mee

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie