Dit hebben we samen bereikt in 2022

We stonden voor een uitdaging in 2022. Door de nasleep van covid, de oorlog in Oekraïne en groeiend conservatisme werd ongelijkheid groter. Maar jouw steun had impact! Wereldwijd zijn er prachtige resultaten geboekt. We delen graag wat hoogtepunten die we bereikt hebben dankzij jou. 

Gezonde generatie 

Gezondheidsmedewerkers in Kenia, Zimbabwe, Mozambique, Zuid-Afrika en Nigeria hebben in 2022 heel veel zwangere vrouwen geholpen. Onze fantastische hulpverleners ondersteunen gezinnen die ver van een kliniek wonen. Zoals in het binnenland van Kenia, waar 2504 zwangere vrouwen met hiv behandeld zijn. Daardoor zijn er 2497 baby's zonder hiv geboren. Dankzij jou hebben deze baby's en hun moeders kans op een mooie toekomst.  

Kindvriendelijk medicijn

Samen met artsen en activisten hebben we jarenlang gestreden voor de ontwikkeling van een kindvriendelijk medicijn. Want pillen voor volwassenen zijn moeilijk door te slikken, hebben een vieze smaak en veroorzaken soms bijverschijnselen. Eindelijk is er nu een hiv-remmer in de vorm van een siroop beschikbaar.  

Hoopvolle toekomst voor jongeren

Jij gaf kwetsbare jongeren kans op een toekomst. Bijvoorbeeld de 377.000 jongeren in Nigeria en Zuid-Afrika die via een digitaal platform voorlichting, steun van lotgenoten en hulp bij behandeling kregen. Zo konden we nieuwe hiv-infecties terugdringen, vele tienerzwangerschappen voorkomen en lhbt-ers helpen die uitgesloten worden of die uit angst voor discriminatie de reguliere zorg vermijden.

 

Luister naar muziek voor alle liefdes

Begin je jaar goed met de Uit liefde voor alle liefdes-playlist.

Inspirerende, hoopvolle én liefdevolle muziek, geselecteerd door aidsbestrijders van over de hele wereld. Als dank voor je steun!

luister nu

 

Baanbrekende inzichten

Wetenschappers hebben belangrijke inzichten verkregen over een ‘defect’ van het hiv-virus en de reactie van het immuunsysteem daarop. Dit geeft hen cruciale aanknopingspunten voor de volgende fase van hiv-genezingsonderzoek. Komend jaar worden jouw euro’s verdubbeld in een ander opgestart onderzoek waarin hiv-onderzoekers samenwerken met wetenschappers uit andere werkvelden. 

Uitbreiding netwerk hulpverleners

Onze lokale aanpak maakt het verschil. Dankzij jou konden we in 2022 heel veel nieuwe hulpverleners opleiden. Bijvoorbeeld 106 nieuwe collega’s die gezinnen begeleiden in Nigeria. En 387 hulpverleners en community werkers bij 31 nieuw aangesloten klinieken voor jongeren in Kenia, Zambia en Tanzania.

Helden in Oekraïne

Je steunde onze dappere hulpverleners in Oekraïne die met gevaar voor eigen leven voor duizenden mensen met hiv in Oekraïne en omringende landen zorgen. Met basisbenodigdheden zoals voedsel, onderdak, hiv-zorg, medicatie en psychische ondersteuning. Ze geven ondersteuning aan extra kwetsbare mensen zoals homomannen met hiv en helpen moeders met hiv aan melkpoeder om hun baby’s te beschermen.

Ons werk op televisie

Jaarlijks worden wereldwijd zo’n 160.000 baby’s met hiv geboren, zonder medicijnen sterft de helft van hen vóór hun tweede verjaardag. Bekijk de fantastische begeleiding die hulpverlener Erica en haar team hebben gegeven aan 1218 zwangere vrouwen in haar regio in de uitzending bij Tijd voor MAX

"Samen konden we voorkomen dat geliefden hun partner verloren, kinderen wees werden of ouders hun kind verloren. Jouw steun was en ís onmisbaar. Daarvoor wil ik je namens alle collega’s heel hartelijk danken!"

- Mark Vermeulen, directeur Aidsfonds

 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie