Donateurs maken strijd voor betaalbare medicijnen mogelijk

44% van alle mensen met hiv hebben geen toegang tot levensreddende medicijnen. Dat komt onder andere doordat in veel landen de inkoopprijs voor hiv-medicijnen hoog is, waardoor overheden niet voldoende pillen kunnen inkopen.

Als er meer mensen met hiv behandeld worden, is dat goed voor de gezondheid van deze mensen én voor de aidsbestrijding. Dit omdat je bij een succesvolle behandeling het virus niet langer kan overdragen. Dankzij onze donateurs kunnen wij in 2018 zes organisaties, werkzaam in een tiental landen, ondersteunen bij hun strijd om hiv-medicatie voor meer mensen bereikbaar te maken.

In totaal gaat het om een bedrag van bijna 1,5 miljoen euro. Het geld gaat naar lokale organisaties van mensen met hiv. Met dit geld kunnen zij onder meer lobbyen voor betaalbare hiv-medicatie en patenten van farmaceuten aanvechten. De organisaties die we gaan ondersteunen werken in Oekraïne, Indonesië,  Bangladesh, Myanmar, Vietnam, Zimbabwe, Kenia, Oeganda en zuidelijk Afrika. Ook gaat er geld naar een overkoepelend initiatief om alle projecten en kennis rondom patenten centraal te registreren, zodat er  wereldwijd beter kan worden samengewerkt.

Eerdere door ons gefinancierde projecten op het gebied van patenten boekten flinke resultaten.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie