Op weg naar een wereld zonder aids

Fietstocht voor kinderen met hiv groot succes

De eerste editie van Tour d’Amour in het Vondelpark in Amsterdam was een veelbelovend succes. Tijdens de spectaculaire fietstour, georganiseerd door Aidsfonds, fietsten deelnemers met hun grote liefde achterop voor het goede doel. De opbrengst: 27.115 euro.

30 juli 2018

Dankzij het geweldige geldbedrag dat de deelnemers met hulp van hun sponsoren hebben opgehaald, kan Aidsfonds met het fietsproject in Zimbabwe enorm veel kinderen met hiv helpen. Met de opbrengst van de Tour d'Amour worden onder andere fietsen gekocht voor onze lokale hulpverleners in Zimbabwe. Dankzij die fietsen kunnen de hulpverleners afgelegen dorpen bezoeken, op zoek naar kinderen met hiv. Ze nemen ter plekke hiv-testen af en zorgen dat de kinderen met hiv levensreddende medicijnen en zorg krijgen. Ook testen we zwangere vrouwen op het virus, zodat met behandeling hun baby’s zonder hiv geboren worden. Met het project kunnen we de levens redden van meer dan 4000 Zimbabwaanse kinderen met hiv.

Een stap dichterbij het einde van aids

De liefdestocht werd door burgemeester Femke Halsema op de fiets geopend. Zij fietste samen met aidsactiviste Anna uit Zimbabwe. Aan de tour deden ouders met hun kinderen, stelletjes, baasjes met hun huisdieren en internationale congresgangers van AIDS 2018 mee.

"Vandaag fietsen we voor de liefde voor alle liefdes. Die nooit door hiv en aids bedreigd mag worden." 
-Burgemeester Femke Halsema

Een stap dichterbij het einde van aids

Ter voorbereiding op de tocht was Gerda Pardoel (drag queen Miss Patty Pam Pam) aanwezig met een stevige warming up. Tijdens het parcours konden deelnemers onder andere hun fiets laten pimpen, laggs de wasstraat, met hun fietsmaatjes op de foto of afkoelen met een heerlijk ijsje. 

De Tour d'Amour werd afgesloten met een spectaculair optreden van de band HeartBeat. En na de bekendmaking van het totaal ingezamelde bedrag van 27.115 euro kon de avond al zeker niet meer stuk. “Fantastisch! Hiermee zijn we weer een stap dichterbij het einde van aids,” concludeerde Aidsfonds directeur, Louise van Deth. Ook zij fietste met de Tour d'Amour mee.

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie