Op weg naar een wereld zonder aids

Fietstocht voor kinderen met hiv groot succes

De eerste editie van Tour d’Amour in het Vondelpark in Amsterdam was een veelbelovend succes. Tijdens de spectaculaire fietstour, georganiseerd door Aidsfonds, fietsten deelnemers met hun grote liefde achterop voor het goede doel. De opbrengst: 27.115 euro.

26 July 2018

De ruim 180 deelnemers van de Tour d’Amour in het Amsterdamse Vondelpark haalden geld op voor kinderen met hiv in Zimbabwe. Met het geld koopt Aidsfonds fietsen voor hulpverleners in Zimbabwe. Zij fietsen naar afgelegen dorpjes om kinderen op hiv te testen en, indien nodig, te zorgen dat ze hiv-medicijnen krijgen. Het doel van het project: de levens redden van 4000 kinderen.

Deelnemers bij een pitstop van Tour d'Amour

Een stap dichterbij het einde van aids

De liefdestocht werd door burgemeester Femke Halsema op de fiets geopend. Zij fietste samen met aidsactiviste Anna uit Zimbabwe. Aan de tour deden ouders met hun kinderen, stelletjes, baasjes met hun huisdieren en internationale congresgangers van AIDS 2018 mee.

"Vandaag fietsen we voor de liefde voor alle liefdes. Die nooit door hiv en aids bedreigd mag worden." 
-Burgemeester Femke Halsema

Tour d'Amour deelnemers werden goed verzorgd

27.115 euro ingezameld voor de aidsbestrijding

Ter voorbereiding op de tocht was Gerda Pardoel (drag queen Miss Patty Pam Pam) aanwezig met een stevige warming up. Tijdens het parcours konden deelnemers door een wasstraat of darkroom fietsen en genieten van een spectaculair optreden van de band HeartBeat. En na de bekendmaking van het totaal ingezamelde bedrag van 27.115 euro kon de avond al zeker niet meer stuk. “Fantastisch! Hiermee zijn we weer een stap dichterbij het einde van aids,” concludeerde Aidsfonds directeur, Louise van Deth. Ook zij fietste met de Tour d'Amour mee.


Femke Halsema bij de start van Tour d'Amour. (Foto: Elvin Boer)

Heb je Tour d’Amour dit jaar gemist? Je kan je vriend, familielid of andere geliefde nog steunen. Dat kan nog één week via https://tourdamour.aidsfonds.nl/

 

Sponsor jouw deelnemer

Fiets mee tegen de aidsbestrijding

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie