Op weg naar een wereld zonder aids

Geweldig bedrag opgehaald tijdens Canal Parade

Aidsfonds deed weer mee tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Zoals elk jaar voeren er ook collectebootjes mee die geld ophaalden bij de mensen langs de kant voor de aidsbestrijding. En dat leverde een van de hoogst opgehaalde bedragen ooit op!

07 August 2018

Het thema van de boot dit jaar was Heroes of Love. Dankzij aidsactivisten die strijden voor gelijke rechten en toegang tot medicijnen, worden over de hele wereld liefdes in alle soorten en maten beschermd tegen de gevolgen van hiv en aids.

Bedankt!

Dankzij de enorme vrijgevigheid van het publiek dat op de bruggen, in bootjes en op de kades stond, is er een prachtig bedrag opgehaald voor de aidsbestrijding. Onze vrijwilligers en medewerkers op de bootjes haalden met hun schepnetjes een enorm bedrag op: € 13.827,95. 

Betere voorlichting en testen op hiv 

Met dit bedrag kunnen we zorgen voor meer en betere voorlichting en zoveel mogelijk mensen testen op hiv. Ook werken we aan een wereld waar iedereen met hiv levensreddende pillen en zorg krijgt en steunen we wetenschappelijk onderzoek naar een geneesmiddel voor hiv.

37 miljoen mensen met hiv

En dat is hard nodig want van de bijna 37 miljoen mensen met hiv, weet 25% niet dat ze hiv hebben. Bovendien krijgt 41% van de mensen met hiv geen levensreddende medicijnen en zorg, hierdoor stierven vorig jaar bijna een miljoen mensen aan de gevolgen van aids. 

Samen stoppen we aids uit liefde voor alle liefdes. 

Heb je het bootje gemist, maar wil je toch nog geven voor de aidsbestrijding?

 

doneer

Emma en Jane uit Oeganda

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie