Heroes of love op Aidsfonds boot

Aidsfonds vaart ook dit jaar weer mee met de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam. Want aandacht voor hiv en aids blijft hard nodig.

2 augustus 2018

Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes. Dat is het motto van onze boot. Want iedereen heeft recht op liefde. Om te ontvangen en om te geven. Want alle liefdes zijn even bijzonder en moeten worden beschermd. Tegen hiv, aids en de gevolgen daarvan. Het universele recht op liefde is onze drijfveer. Met als doel: een wereld zonder aids in 2030.

Dat universele recht op liefde wordt in heel veel landen met voeten getreden. Wereldwijd zijn er 72 landen waar homoseksualiteit strafbaar is. Slechts 25% van alle landen erkent en beschermt LHTB’ers. Wij werken in veel landen samen met lokale organisaties van LHBT-ers (en andere groepen). Organisaties en activisten die opkomen voor de rechten van LHBT’ers, lopen in die landen het risico om vervolgd te worden.

Heroes of love varen mee op de Aidsfonds boot

De activisten die strijden voor gelijke behandeling en toegang tot zorg en medicijnen, zijn daarom echte heroes of love. Onze boot is dit jaar een eerbetoon aan al die activisten die strijden voor gelijke rechten voor alle liefdes. Op onze boot zullen een aantal van deze ‘heroes of love’ meevaren. We willen hen laten zien dat wij trots op ze zijn en hen steunen in hun vaak moeilijke en soms gevaarlijke strijd.

Het publiek vragen we om hun strijd te steunen door een bijdrage te geven aan onze collectebootjes die traditioneel met onze themaboot meevaren. Geef! Uit liefde voor alle liefdes!

We kunnen een einde maken aan aids

In Nederland gaat het gelukkig steeds beter. Het aantal nieuwe infecties daalt, maar we zijn er nog niet. Er is ook hier nog genoeg om voor te strijden: we willen nul nieuwe infecties, nul stigma en we willen dat PrEP beschikbaar komt voor iedereen.

In andere delen van de wereld is hiv en aids nog steeds een enorm – en soms snel groeiend -probleem. Bijvoorbeeld in Oost-Europa en Centraal-Azië waar het aantal nieuwe infecties dramatisch snel groeit. In landen waar LHBT-ers (en andere groepen zoals sekswerkers en druggebruikers) gecriminaliseerd en gediscrimineerd worden grijpt de epidemie om zich heen.

Daarom varen wij ook dit jaar weer mee. Om het bewustzijn levend te houden dat er nog steeds een hoop moet gebeuren om echt een einde te maken aan aids. Want het kan! Als we alles op alles zetten, kunnen we samen een einde maken aan aids.

Benieuwd naar een preview van onze boot? Hieronder een schets, het uiteindelijke resultaat zie je zaterdag 4 augustus tijdens de Canal Parade!

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie