Humanitas en Aidsfonds werken samen voor de ondersteuning van mensen met hiv

Vanaf januari 2019 werkt Aidsfonds samen met Humanitas om individuele financiële hulp te bieden aan mensen die leven met hiv. 

 

23 januari 2019

Ruim twintig jaar na de introductie van hiv-behandeling, gaat het goed met het overgrote deel van mensen met hiv in Nederland. Voor mensen met hiv die support nodig hebben, stellen we individuele financiële hulp beschikbaar.

Veranderde behoeften

Mogelijke kosten hingen vroeger meestal samen met ziekteverschijnselen, nu zijn het vaker vergoedingen voor kosten die iemand met hiv maakt omdat hij of zij weinig inkomen heeft. Dit kunnen bijvoorbeeld reiskosten zijn van en naar het ziekenhuis of flessenvoeding voor baby’s. Om deze veranderde verzoeken zo goed mogelijk op te vangen, werkt Aidsfonds vanaf januari 2019 samen met Humanitas.

Ervaren organisatie

Humanitas is ervaren in het ondersteunen van mensen met hiv en bij de organisatie komen verschillende vormen van hulpverlening, informatievoorziening en onderling contact bij elkaar. Aidsfonds zorgt voor het jaarlijks budget en Humanitas voor de uitvoering. Hierdoor kunnen mensen met hiv vanaf januari zowel voor advies en individuele begeleiding als voor financiële bijdragen bij deze organisatie terecht.

Meer informatie over de verschillende mogelijkheden vind je op de website van Humanitas

Jaarlijks komen er in ons land zo'n 750 nieuwe hiv-infecties bij. We willen het aantal nieuwe hiv-infecties naar nul brengen en zorgen dat iedereen met hiv zijn of haar status weet en behandeld wordt. Daar is jouw hulp bij nodig.

help mee

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie