Kinderlevens redden op de fiets

Iedere dag overlijden er nog 329 kinderen aan de gevolgen van aids. Dit komt onder andere doordat ouders niet weten dat hun kinderen zijn geïnfecteerd met hiv of doordat zij simpelweg geen toegang hebben tot levensreddende hiv-remmers. In Zimbabwe hebben we een oplossing voor dit probleem gevonden.

8 juli 2018

Veel kinderen in Zimbabwe wonen in afgelegen dorpen. Hun leven speelt zich af in en om hun eigen huis. In een kliniek komen ze nooit. Als zo’n kleintje hiv heeft, wordt dat dus niet snel opgemerkt. Maar daar komt snel verandering in.

Kinderlevens redden met de fiets

Terwijl in Nederland de fiets ons van A naar B brengt, redden we in Zimbabwe met de fiets kinderlevens. Onze lokale hulpverleners gaan op de fiets naar afgelegen dorpen, op zoek naar kinderen met hiv.

Ze nemen ter plekke hiv-testen af en zorgen dat de kinderen met hiv levensreddende medicijnen en zorg krijgen. Ook testen we zwangere vrouwen op het virus, zodat met behandeling hun baby’s zonder hiv geboren worden.

Fietsen in het Vondelpark

Om dit project tot een succes te maken zoeken we nog fietssponsors. Op 26 juli organiseren we daarom de Tour d’Amour waarbij mensen samen met hun liefde achterop de fiets door het Vondelpark toeren voor kinderen met hiv in Zimbabwe.

Met wie spring jij op de fiets om donderdag 26 juli door het Vondelpark in Amsterdam te toeren voor het goede doel? Aidsfonds organiseert dan namelijk de Tour d’Amour. Met jouw deelname kunnen we samen in Zimbabwe kinderlevens redden.

 

Schrijf je nu in!

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie