Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie
17 februari 2017

Meer mensen testen op hiv door deelnemers VriendenLoterij

Deelnemers aan de VriendenLoterij hebben in 2016 bijna één miljoen euro voor Aidsfonds bij elkaar gespeeld. Dat maakte de loterij afgelopen woensdag bekend tijdens het Goed Geld Gala. Aidsfonds ontving daar een cheque met een totaalbedrag van € 976.817,-.

‘Wat geweldig dat zoveel mensen hebben meegespeeld voor ons werk. We zijn dankbaar voor deze betrokkenheid. Met dit mooie bedrag kunnen we er onder meer voor zorgen dat nog meer mensen in Nederland zich laten testen op hiv’, reageert directeur Aidsfonds Louise van Deth.  

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. In 2017 gaat er maar liefst 56,6 miljoen euro naar goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn, 3,7 miljoen meer dan het jaar ervoor. De Vriendenloterij werft fondsen voor deze organisaties en geeft bekendheid aan hun werk. De half miljoen deelnemers die het afgelopen jaar meespeelden met de VriendenLoterij zorgen hiervoor.

Vriendenloterij

Roy Beusker Fotografie

Managing director Michel Verboven overhandigt cheque aan Aidsfonds