Nederlandse aidsactivisten in Durban herdenken slachtoffers MH17

De slachtoffers van de MH17 werden gisteravond door Aids Fonds-STOP AIDS NOW! herdacht op de internationale aidsconferentie, AIDS2016, in Durban, Zuid-Afrika.

20 juli 2016

Op weg naar de conferentie AIDS2014 in Melbourne, Australië, 2 jaar geleden, stortte de MH17 neer boven Oekraïne. Aan boord zaten 2 aidsactivisten van het Aids Fonds, Pim de Kuijer en Martine de Schutter, oud-collega Lucie van Mens, en internationaal beroemde aidswetenschapper, Joep Lange, samen met zijn partner en collega, Jacqueline van Tongeren.

Strijden voor een toekomst zonder nieuwe hiv-infecties

Louise van Deth, directeur van Aids Fonds – STOP AIDS NOW! : ”De beste manier om het verdriet en het verlies van onze dierbare collega’s te verwerken, was hun werk voortzetten en daarin successen boeken. Joep Lange heeft ontelbare mensenlevens gered en hij heeft ons altijd geïnspireerd met zijn gedurfde projecten.
De afgelopen twee jaren is het ons gelukt om onze inzet efficiënter te maken en voldoende fondsen te werven, krachten te bundelen en samenwerkingen te stimuleren om aids/hiv te bestrijden.

In de stad Amsterdam bijvoorbeeld, met het H-TEAM, waarin we met anderen strijden voor een toekomst zonder nieuwe hiv-infecties. Met de Nederlandse overheid hebben we een nieuw partnerschap opgezet om aidsactivisten over de hele wereld te steunen, PITCH, een nieuw en ambitieus project, dat in Durban op de Internationale Aidsconferentie wordt gepresenteerd.

stop aids, uit liefde voor alle liefdes, igor en sach

Met jouw hulp kunnen we werken aan toekomst zonder nieuwe hiv infecties. 

 

help mee

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie