Opkomen voor je gezondheid en rechten als sekswerker

Een stevige lobby opzetten om op te komen voor je rechten, het opbouwen van een community, voorbereid zijn op de verhoortechnieken van politieagenten. Slechts een paar voorbeelden van workshops voor en door sekswerkers uit meer dan 10 landen die Aidsfonds deze week in het Volkshotel organiseerde.

Stel je voor dat je in een land woont waar jouw rechten voortdurend onder druk staan en uitsluiting dagelijkse kost is. Sekswerkers worden in veel landen regelmatig ongegrond opgepakt en zonder reden vastgehouden. In Oekraïne en Kirgizië, maar ook in Vietnam zijn er zelfs razzia’s gaande. Aidsfonds bracht mannen en vrouwen die hun geld verdienen met sekswerk drie dagen bijeen om elkaar in een veilige omgeving te inspireren. Zo vergroten zij hun kennis en zelfvertrouwen, wisselen ze ervaringen uit met Amsterdamse/ Nederlandse sekswerkers en versterken zij de lobby voor hun rechten.

Aidsfonds ondersteunt sekswerkers uit allerlei landen zodat zij opkomen voor hun gezondheid, de verspreiding van hiv daardoor beter tegen gaan en optreden als hun rechten worden geschonden. Alleen met respect voor de gezondheid en rechten van deze mannen en vrouwen kan er een einde komen aan de wereldwijde aidsepidemie tegen 2030.

Nurlela uit Indonesië, Amaka uit Nigeria, Charmaine uit Zimbabwe, Lisa uit Nederland en Nataliia uit Oekraïne vertellen in Parool over hun ervaringen als sekswerker.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie