Prins Harry in Amsterdam voor internationale aidsconferentie

De Engelse Prins Harry bezoekt maandag 23 en dinsdag 24 juli de internationale aidsconferentie AIDS 2018 in de Amsterdamse Rai. 

9 juli 2018

De prins spreekt tijdens zijn tweedaagse bezoek onder andere met jongeren uit Lesotho Zuid-Afrika die leven met hiv. Daarnaast neemt hij deel aan een plenaire sessie waar de samenwerking tussen Harry's organisatie Sentebale met de Elton John AIDS Foundation wordt gepresenteerd. De prins bezocht twee jaar geleden de conferentie toen die plaatsvond in Durban Zuid-Afrika. 

"Wij zijn vereerd dat zijne koninklijke hoogheid voor de tweede keer de internationale aidsconferentie bezoekt. Zijn betrokkenheid bij de aidsbestrijding is inspirerend voor de nieuwe generatie en laat zien dat aids nog altijd niet voorbij is." Aldus de Internationale AIDS Society die iedere twee jaar de aidsconferentie organiseert. 

Ook andere beroemdheden naar AIDS 2018

Ook actrice Charlize Theron, zangeres Conchita Wurst, actrice Emma Watson en voormalig president Bill Clinton komen naar Amsterdam voor de conferentie. Naast beroemdheden die zich hardmaken voor de aidsbestrijding bezoeken meer dan 15.000 beleidsmakers, wetenschappers, aidsbestrijders, activisten en politieke leiders de conferentie. Samen hebben ze één doel: een wereld zonder aids. 

Naast inhoudelijke sessies in de RAI, worden ook voor het Nederlands publiek inspirerende en leuke evenementen georganiseerd. Bekijk hier de evenementen agenda. 

Ieder jaar sterven 1 miljoen mensen aan de gevolgen van aids. Onnodig, want we kunnen aids stoppen! We hebben de medicijnen en de kennis. Geen tijd te verliezen. Help mee, en sluit je aan bij de generatie die aids verslaat.

 

help mee

 

Aidsfonds, Amsterdam, Nederland, hiv en aids, aidsbestrijding, emma en jane

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie