Prinses Mabel ontvangt AmsterdamDiner Award

Voor haar jarenlange en toegewijde steun aan de wereldwijde aidsbestrijding, heeft Prinses Mabel zaterdag de AmsterdamDiner Award ontvangen. De award werd uitgereikt op de 26e editie van het jaarlijkse benefietdiner voor de aidsbestrijding.

18 juni 2018

Prinses Mabel ontving de award voor haar steun voor het werk van Nederlandse en internationale aidsorganisaties. In haar dankwoord riep ze alle aanwezigen op om deze strijd voort te zetten. 

We zijn ongeveer halverwege

'Het inzetten van een blijvende verandering vraagt een lange adem. Ik denk dat we ongeveer halverwege zijn. En ik weet dat sommigen zich afvragen, moet dat nou nog steeds? Ja, aids is meer dan een gezondheidsprobleem. Daar moeten we iets aan doen en ik zal blijven volharden. Wat we nodig hebben is politieke wil, financiële steun en het tegengaan van criminalisering, discriminatie en stigma. Ik hoop dat we dit met elkaar kunnen doen want een wereld zonder aids is echt mogelijk!' 

AmsterdamDiner 

Zaterdagavond vond de eerste editie na het vijfentwintig jarig bestaan van het benefietgala plaats. Een noodfonds in Oost-Europa, gezondheidsondernemers in Kenia en Nederlands toponderzoek naar genezing. Dat zijn de drie projecten voor de strijd tegen aids waar de netto AmsterdamDiner opbrengst van € 603.000,- aan besteed wordt.

Een privé optreden van Victor Mids was met € 30.000,- het veilingitem dat het meest opbracht. Meer dan 250 vrijwilligers en optredens van onder meer Jocelyn Brown, Shirma Rouse, Freek Bartels en MC Brainpower zorgden voor een spectaculaire avond. 

Eén pil per dag voorkomt dat een zwangere vrouw hiv overdraagt op haar baby, een kind zijn ouder verliest, of een man zijn geliefde. Toch krijgt de helft van alle mensen met hiv geen medicijnen. We kunnen aids verslaan. Sluit je aan bij de generatie die een einde maakt aan aids.

help mee

 

Aidsfonds, Amsterdam, hiv en aids, aidsbestrijding, emma en jane, Nederland

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie