Tour d'Amour wederom enorm succes

Honderden uitgedoste liefdesfietsers toerden donderdag door een zonnig Vondelpark. Dankzij hen en hun sponsors werd er een prachtig bedrag opgehaald om kinderen met hiv in Oeganda een gezonde toekomst te geven. 

21 juni 2019

Het was een geweldige avond in het Amsterdamse Vondelpark. De liefdesfietsers verzamelden zich in het Vondelpark Openluchttheater om hun fietsen te versieren met ballonnen, slingers en vlaggen. Na het startschot sprong Aidfonds-directeur Mark Vermeulen achterop bij Aidsfonds-ambassadeur Angela Groothuizen, gevolgd door het kleurrijke peloton.

Pitstops

Langs de route waren er negen pitstops waar de liefdesfietsers even afstapten. Zo konden ze aan het begin van de ronde hun banden laten oppompen en fiets een sopje laten geven bij 'Pump It!'. Ook kon je afkoelen met een ijsje en bij 'Strike a Pose' samen de foto. Een musicalkoor gaf het peloton onderweg een prachtig optreden met nummers uit de musical Rent en bij de stop 'Behind the scenes' konden deelnemers zien hoe Aidsfonds met de opbrengst van de Tour d'Amour kinderen met hiv helpt.

Prachtige opbrengst

Na de ronde door het park verzamelde alle liefdesfietsers en toeschouwers zich in het openluchttheater om nog wat extra calorieën te verbranden op live muziek van de Leuk Dat Je D'r Bent Band. Ook werd bekend gemaakt welk fietsduo de meeste donaties heeft binnengehaald en wie de mooiste fiets/oufits had. Uiteraard werd ook de geweldige opbrengst van de Tour d’Amour bekend gemaakt: 22.000 euro! En de teller loopt nog door want er kan nog gedoneerd worden. Alle deelnemers, donateurs, sponsors en vrijwilligers: enorm bedankt!


Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes.

Alle liefdes zijn bijzonder en zijn het waard om te beschermen tegen de gevolgen van hiv en aids. Een groot deel van de kinderen met hiv in Oeganda groeit op in een dorp op het platteland. Niemand weet dat ze hiv hebben, totdat het te laat is. Hierdoor verliezen dagelijks vaders en moeders hun kind aan de gevolgen van aids. Om dit te veranderen traint Aidsfonds lokale gezondheidswerkers die afgelegen dorpen bezoeken. Ze testen daar kinderen en zwangere vrouwen op hiv en zorgen dat zij direct toegang krijgen tot levensreddende medicijnen. Mede dankzij de deelnemers van de Tour d’Amour kunnen we nog meer kinderen die hiv hebben helpen.

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie