Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie

Onze aanpak

Met de steun van trouwe supporters en donateurs zetten we ons in voor iedereen die met hiv en aids te maken heeft. In Nederland en in de rest van de wereld. We gaan voor een wereld zonder hiv en aids. Hoe? Dat lees je hieronder. Als je ons wil helpen, dan vinden we dat geweldig!

Iedereen heeft recht op goede zorg

Kinderen, jonge vrouwen, mannen die seks hebben met mannen, drugsgebruikers, transgenders en sekswerkers: deze mensen worden vaak het hardst getroffen door hiv en aids. Vaak hebben ze daardoor te maken met discriminatie en uitsluiting. Wij vinden dat onacceptabel. Iedereen moet zich kunnen beschermen tegen hiv en heeft recht op goede zorg.

Samenwerken met de mensen om wie het gaat

We zetten ons in voor de mensen die de epidemie het hardst treft en betrekken hen actief bij onze projecten. Want zij weten als geen ander wat de behoeften en gevoeligheden zijn en wat in de praktijk wel en niet werkt.

Durven investeren

Hiv is een slim virus. Om het te verslaan, moeten wij slimmer zijn. Dat lukt alleen als we steeds nieuwe methoden ontwikkelen. Daarom investeren we in nieuwe veelbelovende projecten en methoden. We bespreken onderwerpen die anderen niet durven bespreken en we ondersteunen mensen die anderen niet willen ondersteunen. Aidsfonds maakt zo wereldwijd veranderingen mogelijk die eerder onmogelijk leken, zoals bij ons succesvolle MaxART-project.

Onderzoek blijft hard nodig

We hebben medicijnen om hiv onder controle te houden. Maar een middel dat hiv geneest of een infectie kan voorkomen (een vaccin) is er nog steeds niet. Daarom blijft onderzoek zo hard nodig. Aidsfonds steunt daarom wetenschappelijk onderzoek naar methoden en middelen die hiv en aids kunnen voorkomen en genezen. Help ons bij het financieren van belangrijk onderzoek.

We zetten hiv en aids op de agenda

Aids in 2030 de wereld uit. Het kan! Maar dan moeten nu wel keihard aan de slag. Daar is veel geld en politieke wil voor nodig. Met campagnes, acties en lobby vragen we voortdurend aandacht voor hiv en aids. In Nederland, maar ook internationaal.

Transparant werken (IATI)

Datagegevens zijn een belangrijke basis van onze succesvolle aanpak en cruciaal om de aidsepidemie te beëindigen. Nieuwe ontwikkelingen in data maken het mogelijk om sneller resultaten te behalen in de aidsbestrijding en onze strategische doelen eerder te bereiken. Met ingang van mei 2016 publiceert Aidsfonds projectinformatie in overeenstemming met de International Aid Transparency Initiative (IATI) richtlijnen. IATI is een internationaal vastgestelde standaard om data over projecten vast te leggen en toegankelijk te maken voor derden. We gebruiken open data om de kwaliteit en relevantie van ons werk te verbeteren en samenwerking en innovatie in het hiv/aids-werkveld aan te moedigen.

Lees meer over Aidsfonds en IATI