Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie
Home  >  Dit doen wij  >  

Evenementen

Aidsfonds doet mee aan diverse evenementen om aandacht te vragen voor de aidsproblematiek en/of geld in te zamelen voor onze droom: het einde van aids in 2030.

Canal Parade

Zoals elk jaar voeren we ook in 2016 weer mee tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Om aandacht te vragen voor de aidsproblematiek en geld in te zamelen. We haalden € 12.532,74 euro op. Onze boodschap was: Protect yourself – test, treat, use condoms & PrEP. Twee voormalige dansers van popster Madonna, Carlton Wilborn en Oliver Crumes, waren te gast op onze boot.Protect yourself: test, treat, use condoms & PrEP

Nog altijd komen er in Nederland elk jaar 900 nieuwe hiv-infecties bij. Om dit aantal naar beneden te krijgen, moeten we alles inzetten wat we hebben. Daarom was onze boodschap: Bescherm jezelf! Laat jezelf regelmatig testen op een hiv-infectie, slik zo snel mogelijk medicijnen als je geïnfecteerd bent, gebruik condooms én - zodra het in ons land beschikbaar is - de hiv-preventiepil PrEP.

PrEP

PrEP kan het aantal hiv-infecties onder mensen die meer risico lopen fors terugdringen. De pil is bewezen veilig en effectief. De Amerikaanse stad San Francisco laat zien dat het kan: onder de meer dan 650 mensen die tussen 2012 en 2015 PrEP kregen, is er geen enkele hiv-infectie gevonden. En dat terwijl ze voorheen veel risico liepen. Aidfonds dringt er daarom bij minister Schippers op aan om PrEP nog dit jaar beschikbaar te maken in Nederland voor iedereen die het nodig heeft.

Madonna-dansers

Twee voormalige dansers van popster Madonna voeren mee op onze Aidsfonds boot. De dansers, Carlton Wilborn en Oliver Crumes, werden wereldberoemd door de spraakmakende film 'In bed with Madonna' uit 1991.

Carlton en Oliver dansten aan boord op het nummer 'Protect yourself', een bewerking van het Madonna-nummer 'Express yourself'. Ook diverse andere succesnummers van de Queen of Pop werden op het water live gezongen door een Engelse Madonna-imitator.


Strike a Pose

De bekendheid van Carlton en Oliver werd dit jaar nieuw leven ingeblazen door de indrukwekkende documentaire 'Strike a pose'. De dansers vertellen in deze documentaire over de geheimen die ze destijds niet durfden te delen - ondanks Madonna's pleidooien voor openheid. Carlton weet al sinds 1985 dat hij hiv-positief is, maar hield dit jarenlang angstvallig geheim. Oliver vertelt openhartig hoe hij tijdens de Madonna-tour van een homofobe jongen veranderde in een tolerant mens. En hoe graag hij had gewild dat zijn mede-danser Gabriel - die in 1995 overleed aan aids - open had durven zijn over zijn hiv-status. Aidsfonds heeft financieel aan de documentaire bijgedragen.