IATI

Wereldwijd leven er 36,7 miljoen mensen met hiv. Elke 15 seconden raakt er iemand met hiv geïnfecteerd. Datagegevens zijn een belangrijke basis van onze succesvolle aanpak en cruciaal om de aidsepidemie te beëindigen. Nieuwe ontwikkelingen in data maken het mogelijk om sneller resultaten te behalen in de aidsbestrijding en onze strategische doelen eerder te bereiken. We zijn het verplicht aan alle betrokken wereldwijd om transparant te werken en onze verzameling data in te zetten als versneller in de strijd tegen hiv en aids. 

Aid Transparency Initiative (IATI)

Met ingang van mei 2016 publiceert Aidsfonds projectinformatie in overeenstemming met de International Aid Transparency Initiative (IATI) richtlijnen. IATI is een internationaal vastgestelde standaard om data over projecten vast te leggen en toegankelijk te maken voor derden. Aidsfondsgebruikt open data om de kwaliteit en relevantie van ons werk te verbeteren en samenwerking en innovatie in het hiv/aids-werkveld aan te moedigen.

Onze projectdata mogen door iedereen gebruikt, hergebruikt en gedeeld worden. We hanteren hiervoor de Creative Commons licentie (CC BY-SA).

Wat publiceren we?

We publiceren alle projectdata, tenzij er een heldere reden is om dat niet te doen (bijvoorbeeld privacygevoelige informatie). Onze Exclusion policy bevat de criteria om te bepalen wat er wordt gepubliceerd of uitgesloten van publicatie. Aidsfonds publiceert en actualiseert haar projecten elk kwartaal.

De kwaliteit van onze data is nog niet optimaal. We geloven dat transparant werken en open data gaan over het perfectioneren van data en niet om het publiceren van perfecte gegevens. Datakwaliteit is een van de belangrijkste uitdagingen in dit proces. Het is dan ook mogelijk dat je fouten of onvolkomenheden in onze databestanden tegenkomt. Als dat zo is, dan horen we dat graag zodat we ons databestand continue kunnen verbeteren. We verwachten dat de kwaliteit van onze data steeds beter zal worden, naarmate we langer met open data werken.

Aidsfonds streeft er naar om zoveel mogelijk te leren en verbeteren op basis van de gegevens die we publiceren en vergelijken met anderen. Hierdoor zijn en blijven we in staat om actueler inzicht krijgen in waar de problematiek het grootst is en waar ons werk dus het meest nodig is, onderbouwde keuzes te maken over waar en hoe we te werk gaan, de impact van ons werk beter te meten en onze strategische doelen eerder te bereiken.

Lees meer en download onze dataset hier

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie