Drie veelbelovende genezingsonderzoeken

Genezing van hiv. Eén van de grootste uitdagingen voor hiv-onderzoekers. Hoe ziet de verwachte weg naar genezing er uit?

Op dit moment verwachten onderzoekers dat het een combinatie zal worden van verschillende benaderingen. Daarom wordt er nu ingezet op het combineren van verschillende genezings-aanpakken met state-of-the-art technologieJouw steun maakt onder meer deze drie veelbelovende genezingsonderzoeken mogelijk


1.'Hiv wakker schrikken en opruimen' van Tokameh Mahmoudi

Er is nog geen medicijn dat hiv kan genezen. Dat komt met name omdat het virus zich op meerdere plekken in het lichaam verstopt en daar gaat 'slapen'. Het is dan niet zichtbaar en dus moeilijk uit te schakelen. Onderzoekers hebben gekeken of het slapende hiv wakker geschud kan worden, om het daarna op te ruimen. Dat is in het laboratorium gelukt! De volgende stap is om dit ook echt te testen bij mensen met hiv.


2. '
Het herstellen van verzwakte afweercellen' van Fernanada Pascutti.

Onze afweersysteem reageert niet goed genoeg op hiv. Het laat de infectie maar gebeuren. Alsof er een dief in je huis rondloopt, maar je ziet hem niet. Daarom wordt bij dit onderzoek geprobeerd bepaalde afweercellen te prikkelen, zodat ze beter in staat zijn hiv te herkennen en op te ruimen. Een aanpak die afgekeken is van kankeronderzoek!


3. '
Genezing door gentherapie' van Ben Berkhout

Als je eenmaal hiv hebt, blijft het virus levenslang in je lichaam. Dit omdat het zichzelf in het genetisch materiaal van de afweercellen nestelt, zich vermenigvuldigt en gezonde cellen infecteert. Dit onderzoek kijkt of het mogelijk is om de gezonde cellen van mensen met hiv zodanig aan te passen dat ze immuun worden voor hiv. Het virus kan zich dan niet verder door het lichaam verspreiden. Omdat alle wel geïnfecteerde cellen op den duur op natuurlijke wijze doodgaan, zou dat kunnen leiden tot genezing. Meer lezen over dit onderzoek → 

Naast de meest recente technische snufjes, zetten we ook big data analyse in voor hiv-genezing. Door zoveel mogelijk moderne middelen voor ons te laten werken, hopen we sneller het einde van aids te bereiken.  Help je mee om een doorbraak in hiv-genezing te versnellen?  

Help mee de droom waar te maken

Aidsfonds zoekt mensen die het Hiv Genezing Fonds 5 jaar willen steunen met een bijdrage van minimaal € 250 per jaar. Je blijft dan up to date over de voortgang van genezing en ontvangt 1 keer per jaar een uitnodiging voor een bijeenkomst met een onderzoeker. Steunen kan op de volgende manieren:

Ik ben al donateur van Aidsfonds

Graag investeer ik in het Hiv Genezing Fonds. Ik wil:

  1. een extra machtiging afsluiten naast mijn lopende machtiging →
  2. mijn bestaande machtiging omzetten →
  3. schenken met belastingvoordeel →
  4. meer weten over het Hiv Genezing Fonds. Neem contact op met Aidsfonds-medewerker Hannah Tans, via mail of telefoon

Ik ben nog geen donateur van Aidsfonds

Ik wil donateur van Aidsfonds worden en investeren in het Hiv Genezing Fonds. Ik wil:

  1. steunen door middel van een maandelijkse of jaarlijkse machtiging →
  2. schenken met belastingvoordeel →
  3. meer weten over het Hiv Genezing Fonds. Neem contact op met Aidsfonds-medewerker Hannah Tans, via mail of telefoon
We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie