Aidsfonds en aanpak

Met de steun van trouwe supporters en donateurs zetten we ons in voor iedereen die met hiv en aids te maken heeft. In Nederland en in de rest van de wereld. We gaan voor een wereld zonder hiv en aids. Hoe? Dat lees je hieronder. 

Iedereen heeft recht op goede zorg

Kinderen, jonge vrouwen, mannen die seks hebben met mannen, drugsgebruikers, transgenders en sekswerkers: deze mensen worden vaak het hardst getroffen door hiv en aids. Vaak hebben ze daardoor te maken met discriminatie en uitsluiting. Wij vinden dat onacceptabel. Iedereen moet zich kunnen beschermen tegen hiv en heeft recht op goede zorg.

help mee

Samenwerken met de mensen om wie het gaat

We zetten ons in voor de mensen die de epidemie het hardst treft en betrekken hen actief bij onze projecten. Want zij weten als geen ander wat de behoeften en gevoeligheden zijn en wat in de praktijk wel en niet werkt.

Durven investeren

Hiv is een slim virus. Om het te verslaan, moeten wij slimmer zijn. Dat lukt alleen als we steeds nieuwe methoden ontwikkelen. Daarom investeren we in nieuwe veelbelovende projecten en methoden. We bespreken onderwerpen die anderen niet durven bespreken en we ondersteunen mensen die anderen niet willen ondersteunen. Aidsfonds maakt zo wereldwijd veranderingen mogelijk die eerder onmogelijk leken, zoals bij ons succesvolle MaxART-project

Onderzoek blijft hard nodig

We hebben medicijnen om hiv onder controle te houden. Maar een middel dat hiv geneest of een infectie kan voorkomen (een vaccin) is er nog steeds niet. Daarom blijft onderzoek zo hard nodig. Aidsfonds steunt daarom wetenschappelijk onderzoek naar methoden en middelen die hiv en aids kunnen voorkomen en genezen. Help ons bij het financieren van belangrijk onderzoek.

 

We zetten hiv en aids op de agenda

Aids de wereld uit. Het kan! Maar dan moeten nu wel keihard aan de slag. Daar is veel geld en politieke wil voor nodig. Met campagnes, acties en lobby vragen we voortdurend aandacht voor hiv en aids. In Nederland, maar ook internationaal.

Onze partners 

We kunnen ons werk niet doen zonder onze donateurs en partners. We zijn de Nationale Postcode Loterij, de VriendenLoterij en de Nederlandse Loterij en hun deelnemers heel dankbaar voor hun jarenlange steun aan de aidsbestrijding. We hebben dankzij hun support veel mensen kunnen helpen. Zo is het succesvolle MaxART project in Eswatini (voormalig Swaziland) mede mogelijk gemaakt door het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij. Het aantal nieuwe hiv-infecties in het land is sinds de start van het project bijna gehalveerd. 

De landen waar we werken: 

Bekijk de landen waar we werken, de cijfers en feiten en onze projecten. Sleep over de kaart om andere landen te kunnen zien. Klik op een rood gekleurd land voor meer informatie. 

Accepteer a.j.b. de Advertentie en social media cookies om inhoud van AmCharts te bekijken. Wijzig voorkeuren
We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie