Op weg naar een wereld zonder aids

Werk mee aan een wereld zonder aids én help soa’s bestrijden. Met een baan bij Aidsfonds - Soa Aids Nederland komen je talenten en je betrokkenheid samen.  Op ons kantoor in Amsterdam werken ruim 150 zeer gedreven mensen.

 

We staan op een historisch keerpunt in de aidsbestrijding. We hebben namelijk alle kennis in handen om de aidsepidemie voorgoed te verslaan. In Nederland en in de rest van de wereld. Maar het is nog geen gelopen race. Als we de strijd tegen aids nu niet in de allerhoogste versnelling zetten, blijft de epidemie voortwoekeren. Dat mag niet gebeuren. Samen met 140.000 donateurs en partners, zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Postcode Loterij, doet Aidsfonds er alles aan om dat te voorkomen. Als een van de grootste private fondsen in Nederland spelen we al jaren een voortrekkersrol in de wereldwijde aidsbestrijding. Om een einde aan aids te maken, werken we samen met lokale gemeenschappen, doen onderzoek en zorgen ervoor dat aids wereldwijd hoog op de agenda blijft staan. Soa Aids Nederland is het expertisecentrum op het gebied van soa, hiv en seksuele gezondheid.

De afdeling Internationaal zoekt een

 

Programmamedewerker advocacy

(24 uur per week)

 

Van januari 2018 t/m december 2020 is Aidsfonds de lead agency in het project ‘Strengthen and sustain Dutch engagement in ODA for health (including R&D, HIV and TB)’. De financiering voor dit project komt van de Bill & Melinda Gates Foundation (BMGF) en het project wordt uitgevoerd in samenwerking met KNCV Tuberculosefonds.

 

Doel van het project is dat hiv/aids en TB hoog op de politieke agenda blijft. We zoeken daarvoor een junior lobbyist, die geïnteresseerd is in Haagse politieke processen, affiniteit heeft met onze doelstelling en strategisch kan meedenken over de lobby voor het project. Voor de functie is het belangrijk ook praktisch ondersteuning te bieden, bijvoorbeeld bij de organisatie en uitvoering van evenementen en het opstellen van rapportages.

 

taken & verantwoordelijkheden

  • Dagelijkse uitvoering van het project ‘Strengthen and sustain Dutch engagement in ODA for health (including R&D, HIV and TB)’, in nauwe samenwerking met collega’s van KNCV Tuberculosefonds
  • Algemene ondersteuning van de lobby: schrijven van lobby- en beleidsnotities, inhoudelijke voorbereiding van gesprekken met Tweede Kamerleden, volgen van Kamerdebatten, sparringpartner van de lobbyist
  • Algemene praktische/logistieke ondersteuning: evenementen, presentaties, meetings voorbereiden
  • Stelt projectrapportages op, zowel intern als richting de donor (BMGF)

 

Je salaris ligt tussen de € 2.594en € 4.192 bruto per maand (bij 36 uur).

De aanstelling is voor een jaar met uitzicht op een verlenging mede afhankelijk van vervolgfinanciering.

 

opleiding & talenten

  • enkele jaren ervaring op het gebied van beleid, politiek en/of pleitbezorging
  • Kennis van het Nederlandse beleid voor ontwikkelingssamenwerking is een pré
  • Inhoudelijke kennis van of affiniteit met de hiv/aidsbestrijding
  • Ervaring met projectbeheer
  • Uitstekende mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels
  • HBO of WO werk- en denkniveau

 

betrokkenheid

Werken bij Aidsfonds - Soa Aids Nederland betekent samen met andere professionals je talenten inzetten voor een mooi doel. Wij zijn een laagdrempelige organisatie met een open en gezellige sfeer, waar de verschillende afdelingen erg betrokken zijn bij elkaars projecten.  Aidsfonds - Soa Aids Nederland streeft naar een divers personeelsbestand met een evenwichtige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen, leeftijden, seksuele oriëntatie en etnische achtergrond. Mensen die leven met hiv worden aangemoedigd te solliciteren. 

 

Meer informatie?

Bel (020-62 62 669) of mail (mkensenhuis@aidsfonds.nl) met Michaël Kensenhuis, lobbyist (het mailadres alleen voor informatievragen gebruiken. Wil je solliciteren gebruik onderstaande link!)

Of kijk op www.aidsfonds.nl www.aidsfonds.org en www.soaaids.nl.

 

Meteen solliciteren?

Sollicitaties worden alleen in behandeling genomen via het sturen van je sollicitatie naar de website:

https://soa-aids-nederland.onlinevacatures.nl/vacancy/details/129243

 

Richt je brief aan Jorrit Kabel, manager Internationaal, en voeg een uitgebreid CV toe. Laat ons voor maandag 29 april 2019 weten waarom jij degene bent die we zoeken. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op vrijdag 10 mei 2019.

 

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie