Op weg naar een wereld zonder aids

Op zoek naar een geneesmiddel

We hebben medicijnen om hiv onder controle te houden. Maar een middel dat hiv geneest en een vaccin zijn er nog niet. Daarom blijft onderzoek zo hard nodig. Dankzij donateurs zoals jij steunt Aidsfonds wetenschappelijk onderzoek naar methoden en middelen die hiv en aids kunnen voorkomen en genezen.

Onderzoek heeft al veel opgeleverd

In 1989 droeg Aidsfonds bij aan de latere vondst van levensreddende medicijnen. We maakten de start mogelijk van het Nationaal Aids Therapie Evaluatie Centrum (NATEC), dat belangrijk onderzoek doet naar behandeling. Professor Joep Lange van NATEC werd later één van de architecten van de levensreddende combinatietherapie. Miljoenen mensen hebben hun leven te danken aan deze behandeling. Wat alleen nog mist is een vaccin tegen hiv en een middel dat hiv geneest. Wetenschappelijk onderzoek blijft daarom hard nodig om een wereld zonder aids te bereiken. 

"We ontdekten een biologische hiv-versnipperaar, een enorme doorbraak in ons onderzoek"
Professor Theo Geitenbeek

 

lees zijn verhaal

Steun de slimste wetenschappers met hun zoektocht naar een hiv-geneesmiddel.

help mee

 

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie