Vacature: Bestuurssecretaris

Voor het Directieteam van Aidsfonds - Soa Aids Nederland zoeken we een bestuurssecretaris voor 28-32 uur per week.

Aidsfonds - Soa Aids Nederland werkt aan een wereld waar niemand meer sterft aan aids en waar mensen seksueel gezond zijn, zodat iedereen vrij en zonder angst kan liefhebben. Dat doen we samen met de mensen die het hardst geraakt worden door soa's en hiv vanwege discriminatie en uitsluiting. Wij versterken hun stem en ondersteunen met informatie, kennis en financiering. Uit liefde voor alle liefdes. Daaraan werken we in Nederland en in 15 landen wereldwijd.

Om van onze droom een realiteit te maken zorgt het Directieteam voor goede besluitvorming in de organisatie. Voor dit team zoeken we een

 

Bestuurssecretaris

28-32 uur per week

 

Wat ga jij doen

Als bestuurssecretaris werk je direct samen met de directeur/bestuurder. Het directieteam wordt verder gevormd door de directiesecretaresse en de beleidsadviseur Kwaliteit & Impact.

Als bestuurssecretaris ben je de spin in het web waar de bestuurder, Raad van Toezicht (RvT), en managementteam (MT) blind op kunnen varen. Je bent sparringpartner en biedt ondersteuning op bestuurlijk, juridisch en organisatorisch vlak. Je bent de schakel tussen de partijen en verantwoordelijk voor de juistheid en het goed laten verlopen en opvolgen van processen en procedures. Doordat je nauw samenwerkt met de bestuurder en het MT, ben je goed op de hoogte van de onderwerpen die spelen binnen de organisatie. Je zorgt ervoor dat de missie van de organisatie ook bij complexe bestuurlijke vraagstukken leidend is.

 • Je adviseert en ondersteunt de bestuurder, RvT en MT en bent verantwoordelijk voor de (inhoudelijke) voorbereiding van overleggen en het uitwerken, uitzetten en opvolgen van actiepunten.
 • Je bent maatschappelijk geïnteresseerd in ontwikkelingen binnen relevante werkvelden zoals goede doelen, publieke gezondheid en internationale samenwerking. Je volgt de actualiteit in en past, indien nodig en in overleg, de agenda aan.
 • Je coördineert en bewaakt de advies- en besluitvormingsprocessen richting de ondernemingsraad, en je coördineert en ondersteunt bij de ontwikkeling en voortgang van de jaarcyclus, rapportages en het meerjarenplan. Je schrijft mee aan het jaarplan en het jaarverslag.
 • Je coördineert en bewaakt de opzet en voortgang van organisatie brede projecten. Je bewaakt de verbanden tussen projecten onderling en zorgt voor afstemming. Waar nodig leid je of neem je deel aan projecten.
 • Je adviseert over juridische vraagstukken, waaronder AVG, coördineert de klachtenprocedure externe contacten en bent secretaris van de beroepscommissie aanvraag financiële bijdragen.  

 

Wat bieden we

Allereerst bieden we jou een ambitieuze en diverse organisatie waarin we op basis van aansprekende doelen en heldere rollen laagdrempelig, open en in een inspirerende sfeer met elkaar samenwerken en kwaliteit leveren. Zo dragen we bij aan een wereld zonder aids en een drastische afname van het aantal soa’s. Je bent welkom zoals je bent, van wie je houdt of wat je gelooft. Wij zijn benieuwd naar jouw talenten en je maatschappelijke drive om samen met ons te werken aan onze missie. Daarnaast bieden we o.a.:

 • een arbeidsovereenkomst eerst voor een jaar en na een positieve beoordeling een vast dienstverband
 • een salaris tussen de € 3.571 en € 5.466 (o.b.v. salarissen per 1-4-2023) bruto per maand bij 36 uur per week, inschaling vindt plaats afhankelijk van je ervaring
 • een individueel keuzebudget (IKB) van 16,96% dat je naar eigen wens kunt inzetten
 • hybride werken: Je werkt op ons kantoor in Amsterdam (Sloterdijk) en/of gedeeltelijk vanuit huis. Daarnaast bestaat de mogelijkheid je uren flexibel in te delen en zelf je agenda te bepalen
 • NS-businesscard voor alle openbaarvervoer ten behoeve van je woon-werkverkeer
 • op fulltime basis (36-uur) heb je 208 verlofuren en via het IKB kan je extra verlof aankopen
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 650 per jaar

 

Ben jij

Iemand die vraagstukken bekijkt vanuit verschillende perspectieven en vind je daarbij aansluiting bij de gemeenschappen met wie we werken: mensen die met hiv leven, jongeren, kinderen, LHBTIQ+, (voormalig) sekswerkers, (ex-)drugsgebruikers, omdat je kunt putten uit eigen ervaring of van dichtbij kennis hebt gemaakt met leden van deze gemeenschappen. En ben jij:

 • bestuurlijk- en organisatiesensitief
 • iemand met oog voor verschillende belangen en in staat hoofd- en bijzaken te scheiden
 • proactief, integer, accuraat en resultaatgericht
 • iemand die bijdraagt aan een organisatiecultuur van dienend leiderschap
 • iemand die goed kan plannen, organiseren en coördineren

Heb jij

 • WO werk- en denk niveau
 • een goede Nederlandse en Engelse taalbeheersing
 • ervaring of affiniteit met bestuurlijke vernieuwing
 • kennis van wet- en regelgeving op relevante onderwerpen, zoals AVG-beleid. Juridische kennis kunnen toepassen is een pré.

 

Vragen en solliciteren

Heb je een vraag over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met Mark Vermeulen, Directeur, via het directiesecretariaat op telefoonnummer: 020-6262669 of stuur een e-mail: directiesecretariaat@soaaids.nl

Solliciteren kan tot woensdag 8 februari 2023 door het uploaden van je motivatiebrief en curriculum vitae op onze sollicitatiepagina.

nu solliciteren

De eerste gespreksronde vindt plaats in week 7.

Meer informatie? www.aidsfonds.nl www.aidsfonds.org en www.soaaids.nl

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie