Vacature: Medewerker Sense & Aids Soa Infolijn

Voor de Sense & Aids Soa Infolijn zoeken we twee nieuwe collega's, per 1 december 2022 en per 1 maart 2023.

Aidsfonds - Soa Aids Nederland werkt aan een wereld waar niemand meer sterft aan aids en waar mensen seksueel gezond zijn, zodat iedereen vrij en zonder angst kan liefhebben. Dat doen we samen met de mensen die het hardst geraakt worden door soa's en hiv vanwege discriminatie en uitsluiting. Wij versterken hun stem en ondersteunen met informatie, kennis en financiering. Uit liefde voor alle liefdes. Daaraan werken we in Nederland en in 15 landen wereldwijd.

De Sense & Aids Soa Infolijn heeft meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van telefonische informatieverstrekking en ondersteuning. Daarnaast biedt de Infolijn een chat- en emailservice. De verhouding online dienstverlening (chat en email)  en offline dienstverlening (telefoon) is 70%-30%.

Voor de Sense & Aids Soa Infolijn zoeken we per 1 december 2022 en per 1 maart 2023 een

Medewerker Sense & Aids Soa Infolijn

14 tot 18 uur per week

Wat doet het team en wat ga jij doen

De Infolijn biedt een veilige en professionele plek voor alle vragen over seks, ondersteunt gedrag gericht op veilige seks en helpt grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Jongeren zijn een belangrijke doelgroep.

Je werkzaamheden:

 • het geven van informatie op maat over seksuele gezondheid: seksualiteit, (on) veilige seks, soa en anticonceptie via chat, email en telefoon
 • het maken van een risico inschatting met betrekking tot soa en zwangerschap op basis van verschillende medische richtlijnen
 • het bieden van een luisterend oog/oor, en geven van ondersteuning en empowerment rond alle vragen over seks
 • het verwijzen naar relevante online informatiebronnen en doorverwijzen naar zorgverleners

Je werkt 14 tot 18 uur per week, in diensten van vier uur, over vier dagen verdeeld. De openingstijden van de Infolijn zijn:

 • maandag en woensdag van 9:30 tot 21:00 uur
 • dinsdag van 9:30 tot 17:30 uur
 • donderdag en vrijdag van 13:30 tot 17:30 uur

Om de week is er op donderdagochtend een teambijeenkomst voor werkoverleg, deskundigheidsbevordering en intervisie van twee uur.

Wat bieden we

Allereerst bieden we jou een ambitieuze en diverse organisatie waarin we op basis van aansprekende doelen en heldere rollen laagdrempelig, open en in een inspirerende  sfeer met elkaar samenwerken en kwaliteit leveren. Zo dragen we  bij aan een wereld zonder aids en een drastische afname van het aantal soa’s.  Je bent welkom zoals je bent, van wie je houdt of wat je gelooft. Wij zijn benieuwd naar jouw talenten en je maatschappelijke drive om samen met ons te werken aan onze missie.
Vraagstukken bekijk je vanuit verschillende perspectieven en je vindt daarbij aansluiting bij de gemeenschappen met wie we werken, omdat je kunt putten uit eigen ervaring, van dichtbij hebt kennis gemaakt met leden van deze gemeenschappen of geïnteresseerd bent in: mensen die leven met hiv, LHBTIQ+, mensen met een migratieachtergrond, (voormalig) sekswerkers, (ex-) drugsgebruikers.

Daarnaast bieden we o.a.:

 • Een boeiende functie in een dynamische veranderende organisatie
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar (en na een positieve beoordeling de mogelijkheid tot verlenging van het dienstverband)
 • Een salaris tussen de € 2.780 en € 3.745 bruto per maand bij 36 uur per week, inschaling vindt plaats afhankelijk van je ervaring
 • 8% vakantiegeld
 • 8,3% eindejaarsuitkering die ook wordt berekend over je vakantiegeld
 • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden
 • 100% vergoeding van je woon- werkverkeer per openbaar vervoer


Ben jij

 • vaardig in online dienstverlening via email en chat en offline dienstverlening via telefoon en heb je affiniteit met doelgroepen zoals: LHBTIQ+ en jongeren
 • in staat medische richtlijnen en fact sheets te vertalen naar een advies op maat
 • ervaren in of heb je affiniteit met het voeren van gesprekken over seksualiteit vanuit een professionele setting en een empathische attitude
 • in staat bondig informatie over te dragen in het Nederlands en het Engels

Heb jij

 • ervaring in het bieden van een luisterend oor en in het helpen maken van keuzes
 • een afgeronde relevante opleiding op HBO niveau op het terrein van gezondheidszorg of psychosociale zorg

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met donderdag 6 oktober 2022 door het uploaden van je motivatiebrief en curriculum vitae op onze sollicitatiepagina door te klikken op de volgende link:

solliciteren

De eerste gespreksronde vindt plaats in week 42 (17 tot en met 21 oktober 2022).

Meer informatie? Kijk ook op sense.info en soaaids.nl

Heb je een dringende vraag over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met de coördinator Marjan Mientjes, via de e-mail: mmientjes@soaaids.nl of  via telefoonnummer: 020-6262669.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie