Vacature: Teamleider Doelgroepenteam

Wij zoeken een teamleider voor het doelgroepenteam in onze afdeling Nationaal voor 32-36 uur per week.

Aidsfonds - Soa Aids Nederland werkt aan een wereld waar niemand meer sterft aan aids en waar mensen seksueel gezond zijn, zodat iedereen vrij en zonder angst kan liefhebben. Dat doen we samen met de mensen die het hardst geraakt worden door soa's en hiv vanwege discriminatie en uitsluiting. Wij versterken hun stem en ondersteunen met informatie, kennis en financiering. Uit liefde voor alle liefdes. Daaraan werken we in Nederland en in 15 landen wereldwijd.

Om van onze droom een realiteit te maken zorgen we er als afdeling Nationaal voor dat betrouwbare informatie voorhanden is, ondersteunen we en werken we samen met (zorg) professionals (waaronder medewerkers van GGD’en, huisartsen en doktersassistenten) voor een goede soa- en hiv-zorg en spannen ons in om de mensen die de grootste risico’s lopen te bereiken. Dit doen we door doelgroepen actief te betrekken bij de opzet en implementatie van projecten. Daarnaast  werken we mee aan onderzoek, houden we ons bezig met eHealth/online toepassingen voor de soa- en hiv-bestrijding en financieren we projecten. Om onze doelen in onze 2022-2025 strategie “uit Liefde voor alle Liefdes” te realiseren, focussen we ons de komende jaren op de volgende punten: betekenisvolle participatie van de doelgroepen, positieve seksuele gezondheid en het bereiken van groepen die op dit moment nog niet de juiste informatie, hiv- en soa zorg krijgen zoals zou moeten. Binnen de afdeling Nationaal zijn er drie teams. Het doelgroepenteam, het professionalsteam en het strategisch adviesteam.

Door het intern promoveren van collega’s zoeken we een


Teamleider Doelgroepenteam

32-36 uur

Wat doet het team en wat ga jij doen

Binnen het doelgroepenteam zetten we ons in voor goede informatie en toegang tot zorg voor jongeren, mannen die seks hebben met mannen, transgender personen, nieuwkomers en sekswerkers. Om hen zo, met oog voor hun achtergrond, in staat te stellen gezonde, positieve en gewenste liefdes, relaties en seksualiteit te ontwikkelen. Binnen het team zijn er 18 medewerkers en 5 consultants werkzaam in 15 projecten. Als teamleider ben je verantwoordelijk voor HR taken en het goed functioneren van het team, monitor je de kwaliteit van de implementatie van projecten, het kennismanagement van het team en geef je strategische input. Daarnaast draag je actief bij aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen en acquisitie van nieuwe gelden en partnerschappen.  

Je werkzaamheden:

 • Je werkt samen met een team van professionals om de uit Liefde voor alle Liefdes-strategie te implementeren, inclusief betekenisvolle participatie van de doelgroepen.
 • Als dienend leider ondersteun je de teamleden in hun professionele ontwikkeling, zodat het team op een positieve manier bijdraagt aan de gezamenlijke organisatiedoelen.
 • Je houdt de interne en externe ontwikkelingen die relevant zijn voor het doelgroepenteam in de gaten en geeft samen met de strategische adviseurs richting en vorm aan fondsenwerving en partnerschap-ontwikkeling.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe initiatieven op de afdeling en binnen de organisatie, zoals beleidsontwikkeling, jaarplanningen, interne procedures en de organisatiestrategie.
 • Als ‘gedelegeerd’ opdrachtgever stem je af met verschillende projectleiders in het doelgroepenteam.
 • Gezamenlijk met de teamleider Professionals ben je verantwoordelijk voor de aanvraag, monitoring en rapportage van de jaarlijkse RIVM-instellingssubsidie.

 

Wat bieden we

Allereerst bieden we jou een ambitieuze en diverse organisatie waarin we op basis van aansprekende doelen en heldere rollen laagdrempelig, open en in een inspirerende sfeer met elkaar samenwerken en kwaliteit leveren. Zo dragen we bij aan een wereld zonder aids en een drastische afname van het aantal soa’s. Je bent welkom zoals je bent, van wie je houdt of wat je gelooft. Wij zijn benieuwd naar jouw talenten en je maatschappelijke drive om samen met ons te werken aan onze missie. Vraagstukken bekijk je vanuit verschillende perspectieven en je vindt daarbij aansluiting bij de gemeenschappen met wie we werken, omdat je kunt putten uit eigen ervaring, van dichtbij hebt kennis gemaakt met leden van deze gemeenschappen of geïnteresseerd bent in mensen die leven met hiv, LHBTIQ+, mensen met een migratieachtergrond, (voormalig) sekswerkers, (ex-) drugsgebruikers.

Daarnaast bieden we o.a.:

 • Een boeiende functie in een dynamisch veranderende afdeling en team.
 • Een salaris in schaal 12 tussen € 4.055,01 en € 6.008,57 bruto per maand bij 36 uur per week, inschaling vindt plaats afhankelijk van je ervaring.
 • 8% vakantiegeld.
 • 8,3% eindejaarsuitkering die ook wordt berekend over je vakantiegeld.
 • Deze twee samen komen in de vorm van een Individueel Keuzebudget, waarbij je maandelijks kan kiezen hoe je dit wilt besteden.

Ben jij

 • Een dienend leider, die zich inzet voor het behalen van de doelen en zorgt voor persoonlijke en professionele groei van je collega’s en jezelf.
 • Een inclusieve verbinder, die met visie en expertise een belangrijke schakel vormt tussen management, strategisch team en inhoudelijke collega’s.
 • Iemand die (voldoende) ervaring heeft met projectmanagement en vanuit deze ervaring teamleden kan inspireren en ondersteunen waar nodig.
 • Iemand die oog heeft voor mens en resultaat, richting geeft en keuzes durft te maken.
 • Flexibel, stressbestendig en een inspirerende motivator.

 

Heb jij

 • Meer dan 3 ervaring in het leiden van professionals en ervaring/affiniteit met dienend leiderschap en projectmatig werken.
 • Kennis van of affiniteit met hiv/aids, seksuele vorming, gezondheid en rechten in Nederland, en dan met name voor de specifieke doelgroepen.
 • Ervaring met acquisitie zoals het schrijven van financieringsvoorstellen en generen van nieuwe partnerschappen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

 

Solliciteren

Solliciteren kan tot 16 februari 2023 door het uploaden van je motivatiebrief en curriculum vitae op onze sollicitatiepagina:

nu solliciteren

De eerste gesprekronde zal plaatsvinden in de derde week van februari. Een (ontwikkelings-)assessment kan deel uit maken van de procedure.

Meer informatie? Kijk ook op soaaids.nl en aidsfonds.org .

Heb je een vraag over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met de manager van de afdeling Nationaal, Sally Hendriks (shendriks@soaaids.nl en 06-3332 3774).

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie