Onderzoeksagenda hiv-genezing

Welk onderzoek moet er in Nederland gedaan worden om genezing te bereiken? Om antwoord te geven op die vraag is een gezamenlijke Nederlandse onderzoeksagenda opgesteld.

Het Nederlandse onderzoek naar hiv behoort tot de wereldtop. Maar hoe zorgen we er nou voor dat Nederlandse onderzoekers zo goed mogelijk bijdragen aan het vinden van hiv-genezing? Welke onderwerpen zijn het belangrijkst? Waar moeten zij op focussen? In de NL4Cure-onderzoeksagenda hebben onderzoekers, mensen met hiv, hiv-behandelaren en verpleegkundigen dat vastgesteld.  

 

Wat vinden mensen met hiv?

Natuurlijk is er in de onderzoeksagenda aandacht voor biomedisch onderzoek. De makers van de agenda vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat we meer te weten komen over het virale reservoir. En dat onderzoekers nadenken over manieren om hiv daadwerkelijk te genezen. Maar ook voor de belangen van mensen met hiv is veel aandacht. Wat vinden zij van genezing? Wat voor gevolgen heeft genezing voor stigma? En hoe is het voor mensen met hiv om als proefpersoon mee te doen aan een onderzoek?

 

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie