Een toekomst voor de jeugd

Wereldwijd hebben veel jongeren niet of nauwelijks toegang tot seksuele voorlichting en zorg. Zo mag je in sommige landen alleen condooms kopen als je bent getrouwd en kunnen jongeren zich niet zonder toestemming van hun ouders laten testen op hiv. Voor jongeren die leven met hiv komt daar nog de angst voor stigma en discriminatie vanwege hun hiv-status bij. Met jouw hulp geven we de jeugd een gezonde toekomst. 

 

Schoonheidswedstrijd tegen stigma

Uit angst voor stigma en discriminatie. durven jongeren met hiv vaak niet open te zijn over hun hiv-status. Ook vormen stigma en discriminatie een enorme drempel voor jongeren om zich te laten testen of een kliniek te bezoeken. In Oeganda hebben jongeren in samenwerking met Aidsfonds een originele manier gevonden om stigma tegen te gaan en jongeren met hiv meer zelfvertrouwen te geven. Namelijk met een landelijke miss- en misterverkiezing voor jongeren met hiv. Lees hier meer over dit project. 

Voorlichting en werk

Meer dan de helft van de inwoners in Ethiopië is jonger dan 18 jaar. Mede door het gebrek aan goede voorlichting en armoede, zijn veel van deze jongeren extra kwetsbaar voor hiv. Daarom is het belangrijk dat zij goede voorlichting krijgen over seksualiteit, hiv en aids. Voor die 68.000 jongeren die met hiv leven en vanwege hun hiv-status moeilijk werk kunnen vinden, is een baan niet alleen een manier om aan geld te komen, maar ook om hun hiv-behandeling vol te houden. Dankzij donateurs zoals jij hebben deze jongeren een eigen inkomen en de kans op een gezonde toekomst. Meer over ons werk in Ethiopië lees je hier. 

Jonge vrouwen 

Aids is wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 onder jonge vrouwen. Armoede, beperkte toegang tot scholing en ongelijke rechten tussen mannen en vrouwen zorgen ervoor dat vrouwen extra kwetsbaar zijn. Met jouw steun strijdt Aidsfonds met succes in verschillende landen voor gelijke rechten en kansen voor jonge vrouwen zodat zij zich beter kunnen beschermen tegen de gevolgen van hiv en aids. Dit doen we samen met lokale heldinnen zoals Buky uit Nigeria. Lees haar verhaal. 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie