Uw erfenis helpt

Door Aidsfonds te steunen weet u zeker dat u ook na uw overlijden een enorme bijdrage levert aan een betere wereld. U steunt belangrijk wetenschappelijk onderzoek, aidsbestrijding in Nederland of juist in ontwikkelingslanden.

Een doorbraak dankzij u

Dankzij uw bijdrage kunnen wij aan de slag. Door bijvoorbeeld onderzoekers te financieren die keihard werken aan het ultieme vaccin tegen hiv en een geneesmiddel. Stelt u zich eens voor, dat ú aan die doorbraak heeft bijgedragen!

Schenken en de belastingdienst

Bijkomende voordeel: goede doelen zoals Aidsfonds zijn vrijgesteld van successierecht. Dit betekent dat er van het bedrag niets naar de belastingdienst gaat. Uw gehele schenking komt dus ten goede aan de aidsbestrijding.

Aidsfonds in uw testament?

Dat kan op twee manieren: 

1. Erfstelling
 
U kunt Aidsfonds opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. Aidsfonds ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf van te voren welk percentage dat dan is. 

 

 

2. Legaat 
Wilt u Aidsfonds niet tot erfgenaam maken, maar wel in uw testament opnemen? Kies dan voor het legaat. Met een legaat bepaalt u hoeveel geld of welk goed (bijvoorbeeld een huis, een stuk grond of een aandelenportefeuille) u nalaat aan ons.

ANBI en juiste omschrijving

Onze stichting heeft het CBF-Keur en de ANBI-status. Dit betekent dat u er van uit kunt gaan dat uw gift verantwoord besteed wordt en dat de stichting geen schenk- of erfbelasting hoeft te betalen. 
Ons KvK-nummer is 41207989 en RSIN-nummer is 008649273. 

Als u Aidsfonds in uw testament opneemt, gebruikt u dan de juiste naam
. 
Algemene termen als 'aidsbestrijding' of 'aidsstichting' werken vaak verwarrend. De juiste omschrijving is: Stichting Aids Fonds – Soa Aids Nederland. 

U kunt aangeven dat u uw nalatenschap wilt aanwenden voor projecten van Aidsfonds. En eventueel nog een specifiekere bestemming, zoals wetenschappelijk onderzoek, aidsbestrijding in Nederland of juist in ontwikkelingslanden. Uiteraard bespreken wij uw wensen graag met u.

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

Aidsfonds werkt samen met NuTestament. Daar regelt u makkelijk, voordelig en in uw eigen tempo een testament waarin u ons als begunstigde kunt opnemen. Ontdek hoe het werkt op 

 

Doe de TestamentTest op TestamentTest.nl

Noud informeert u graag

Uiteraard staan we u graag persoonlijk te woord. Bent u van plan Aidsfonds op te nemen in uw testament of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met onze specialist op het gebied van nalaten Noud Rietman. Dat kan via e-mail of telefoon (020-62 62 669 of 06-531 456 54 ).

Meer weten over nalaten

U kunt de brochure 'Nalaten aan de aidsbestrijding' vrijblijvend aanvragen. Hierin kunt u nalezen hoe u Aidsfonds in uw testament kunt opnemen. En wat wij met uw bijzondere gift kunnen doen. 

 

stuur mij  de brochure

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie