Reza Farsi: "Binnen een paar jaar echt verschil maken"

Tandarts Reza Farsi (33) steunt Aidsfonds met de inkomsten van zijn praktijk in Voorschoten. Hij investeert in het opleiden van ‘gezondheidsondernemers’ in Kenia.

De gezondheidsondernemers die Reza met zijn praktijk steunt starten een eigen (mobiele) drogisterij in gebieden waar veel hiv voorkomt. Zij geven met behulp van tablets betrouwbare voorlichting over hiv en verkopen gezondheidsproducten, waaronder condooms. Daar profiteert ook gemeenschap rondom deze ondernemers van. Recent onderzoek van de Vrije Universiteit heeft aangetoond dat er meer bewustzijn is over hiv in gebieden met ‘gezonde ondernemers’.

Reza: "Groei was tot een paar jaar terug mijn hogere doel. Al het geld dat ik verdiende, ging naar mijn bedrijf. In acht jaar tijd groeide ik van driehonderd naar vijfduizend patiënten. Op dit punt ben ik tevreden. Ik hoef niet nóg meer. Het liefst maak ik een non-profitorganisatie van mijn bedrijf. En stop ik het geld dat ik kan missen in het beter maken van de wereld. Ik heb bewust gekozen voor Aidsfonds, omdat ik geloof dat we binnen een paar jaar echt verschil kunnen maken. Door meer geld beschikbaar te stellen voor voorlichting over hiv en aids, wordt discriminatie en uitsluiting minder. Daar ben ik van overtuigd."

Welk project past bij jouw bedrijf?

Je kunt een specifiek project steunen dat precies bij jouw organisatie past. Zo betrekken wij je bedrijf direct bij ons werk en bouw je een structurele relatie op met onze projecten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Hans Schuppert, onze expert op het gebied van bedrijfsrelaties: 020-6262669. Of mail met Hans: hschuppert@aidsfonds.nl.

 

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie