Reza Farsi: "Binnen een paar jaar echt verschil maken"

Tandarts Reza Farsi (33) steunt Aidsfonds met de inkomsten van zijn praktijk in Voorschoten. Hij investeert in het opleiden van ‘gezondheidsondernemers’ in Kenia.

De gezondheidsondernemers die Reza met zijn praktijk steunt starten een eigen (mobiele) drogisterij in gebieden waar veel hiv voorkomt. Zij geven met behulp van tablets betrouwbare voorlichting over hiv en verkopen gezondheidsproducten, waaronder condooms. Daar profiteert ook gemeenschap rondom deze ondernemers van. Recent onderzoek van de Vrije Universiteit heeft aangetoond dat er meer bewustzijn is over hiv in gebieden met ‘gezonde ondernemers’.

Reza: "Groei was tot een paar jaar terug mijn hogere doel. Al het geld dat ik verdiende, ging naar mijn bedrijf. In acht jaar tijd groeide ik van driehonderd naar vijfduizend patiënten. Op dit punt ben ik tevreden. Ik hoef niet nóg meer. Het liefst maak ik een non-profitorganisatie van mijn bedrijf. En stop ik het geld dat ik kan missen in het beter maken van de wereld. Ik heb bewust gekozen voor Aidsfonds, omdat ik geloof dat we binnen een paar jaar echt verschil kunnen maken. Door meer geld beschikbaar te stellen voor voorlichting over hiv en aids, wordt discriminatie en uitsluiting minder. Daar ben ik van overtuigd."

Welk project past bij jouw bedrijf?

Je kunt een specifiek project steunen dat precies bij jouw organisatie past. Zo betrekken wij je bedrijf direct bij ons werk en bouw je een structurele relatie op met onze projecten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Monique Montenarie via 020-6262669. Of mail naar: MMontenarie@aidsfonds.nl 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie