Schenken met belastingvoordeel

Een wereld waarin niemand meer overlijdt aan aids en er geen nieuwe mensen geïnfecteerd worden met hiv. Dat is onze droom! Jij kan helpen om deze droom te laten uitkomen. Doe je dat via een periodieke schenking, dan is jouw donatie – groot of klein – fiscaal aftrekbaar. Zo kan je meer mensen helpen, zonder extra kosten.

Hoe dat kan? Als je voor periodiek schenken kiest, dan steun je Aidsfonds minimaal 5 jaar lang met een vast bedrag. Handig, want je hebt er geen omkijken meer naar. En het wordt beloond met belastingvoordeel.

Voordelen van periodiek schenken

  • Je draagt langdurig bij aan een wereld zonder aids
  • Je kunt jouw gift jaarlijks volledig aftrekken van de belasting. Dit levert jou een belastingvoordeel op tot maximaal 51,75% in 2019. 
  • Je kunt meer aan Aidsfonds schenken zonder dat dit je netto extra geld kost.

Een periodieke gift vastleggen in 3 stappen

  1. Download de overeenkomst periodieke gift

  2. Print deze overeenkomst

  3. Vul deze in en stuur deze zonder postzegel naar:

Aidsfonds
Contactcentrum Donateurs t.a.v. Loes Stapper
Antwoordnummer 11065
1000 PB Amsterdam

Jouw belastingvoordeel

Een periodieke schenking levert belastingvoordeel op. Hoeveel? Dat hangt af van jouw (gezamenlijk) inkomen. Deze berekeningen gaan uit van een (gezamenlijk) inkomen van € 35.000.

Jouw schenking: Belastingvoordeel: Jouw gift kost je netto:
€75 €28 €47
€150 €57 €93
€250 €95 €155
€500 €190 €310
€1000 €381 €619

 

Tip: het linkerbedrag in deze tabel is het bedrag dat je invult op de overeenkomst.

Maak hier zelf een berekening →

Vragen over schenken met belastingvoordeel?

Mocht je nog vragen hebben, kijk bij de veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op. Dat kan via Loes Stapper, onze expert op het gebied van periodiek schenken.

Loes is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur op nummer 020-344 63 84 en per e-mail: loes@aidsfonds.nl

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie