Designer Bas Kosters ontwerpt voor Aidsfonds feestslinger met belangrijke boodschap

Verjaardag, promotie, begin van de lente, wat je ook viert, deze designslinger vol kleur en eclectische prints ontworpen door kunstenaar en modeontwerper Bas Kosters zorgt direct voor feest in huis. Met de Lang-zullen-ze-leven-slinger vier je alle mooie momenten in het leven. En met de opbrengst van één slinger kan Aidsfonds in Afrika een kind met hiv vinden en zorgen dat het medicijnen krijgt.

7 juni 2021

Zonder hiv-remmers wordt de helft van deze kinderen niet ouder dan twee jaar. Slechts één pil per dag kan dat voorkomen. De feestslinger is vanaf vandaag voor € 14,95 verkrijgbaar op aidsfonds.nl/slinger en gaat een leven lang mee.

‘Zestien vrolijke figuren op een rijtje. De uitgangspunten waren Afrikaanse cultuur en dieren, verjaardagsfeest en mijn eigen uitgesproken stijl’, vertelt Bas Kosters. ‘Mijn creativiteit inzetten om bij te dragen aan voorlichting over hiv en bestrijding van aids vind ik erg belangrijk, dat is waarom ik met liefde aan de slag ben gegaan met deze slinger.’

Help kinderen met hiv gezond oud worden


Wereldwijd zijn er 1,7 miljoen kinderen met hiv. Slechts één pil per dag voorkomt dat een kind overlijdt aan aids. Toch krijgt bijna de helft van de kinderen met hiv geen levensreddende medicijnen. Vooral door armoede en een gebrek aan voorlichting. Elke zes minuten verliest ergens ter wereld een ouder zijn kind aan aids. Vaak wonen zij in afgelegen gebieden. Daarom gaan door Aidsfonds opgeleide gezondheidswerkers naar de dorpen toe op zoek naar baby’s en kinderen met hiv. De kinderen worden getest, krijgen zo nodig hiv-remmers en de gezondheidswerkers zorgen dat ze onder behandeling blijven. Ontdek hier meer over de kinderaanpak van Aidsfonds in het oosten en zuiden van Afrika.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie