Dit hebben we in 2022 samen bereikt

Iedere bijdrage aan de aidsbestrijding telt. Want samen maken we écht verschil. Zo ook in 2022. Dit zijn een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar die mede dankzij donateurs zoals jij zijn bereikt:   

16 mei 2023

45.062 & 43.253

45.062 kinderen en 43.253 (aanstaande) moeders werden gevonden en op hiv getest. De moeders en kinderen met hiv krijgen nu hiv-zorg en hebben weer kans op een gezonde toekomst. Dankzij jouw steun aan onze kinderprojecten in Afrika!

7101

7101 gevluchte Oekraïners met hiv kregen levensreddende hiv-zorg. Onze dappere hulpverleners hielpen de mensen die huis en haard hebben verlaten aan de eerste levensbehoeften, hiv-testen en medicijnen.   

1

Kindvriendelijk hiv-medicijn. Dankzij jarenlange lobby hoeven kinderen met hiv niet meer de pillen voor volwassenen te slikken, die smaken bitter en zorgen voor veel bijwerkingen. Aidsfonds rolde het medicijn al uit in Zimbabwe en gaat nu 5 andere Afrikaanse landen helpen bij de uitrol. 

299.636

299.636 jongeren kregen voorlichting, steun van lotgenoten en toegang tot zorg. Daarmee hielpen we onder andere lhbtqi-ers die buitengesloten worden van zorg en voorkwamen we heel veel hiv-infecties en tienerzwangerschappen.

1

Belangrijke ontdekking in genezingsonderzoek. Wetenschappers ontdekten een ‘defect’ van het hiv-virus en de reactie van het immuunsysteem daarop. Zeer bruikbaar voor het team van 27 wetenschappers dat een nieuw hiv-genezingsonderzoek gestart is.  

5399

5399 nieuwe gezondheidswerkers zijn opgeleid. Door lokale mensen uit de gemeenschap op te leiden tot gezondheidswerkers kunnen wij het verschil maken. Want zij bereiken de groepen en gebieden waar de problemen het grootst zijn.

23.312

23.312 sekswerkers overal ter wereld kregen voorbehoedsmiddelen en toegang tot hiv-zorg. Daardoor hebben we samen levens gered en konden we nieuwe hiv-infecties voorkomen. 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie