Gift aftrekken van de belasting

Ben je van plan de aidsbestrijding te steunen met een gift? Of heb je het afgelopen periode een donatie gedaan aan Aidsfonds? Dan kun je mogelijk je gift(en) aftrekken van de belasting. Het werkt zo:

Giften aftrekken van je inkomstenbelasting

Heb je Aidsfonds gesteund door middel van een structurele of losse gift? Dan kan je dit mogelijk aftrekken van je inkomstenbelasting. Aidsfonds is door de Belastingdienst namelijk aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) waardoor er belastingvoordelen voor giftgevers kunnen gelden. Of jouw bijdrage aan de aidsbestrijding kan worden afgetrokken van je inkomstenbelasting en aan welke voorwaarden je moet voldoen vind je op de site van de Belastingdienst.

Wees er op tijd bij, de belastingaangifte moet vóór 1 mei bij de Belastingdienst binnen zijn. 

Periodieke giften

Als je Aidsfonds voor minimaal 5 jaar steunt en dit vastlegt in een schenkingsovereenkomst, betaalt de fiscus een deel van jouw gift. 

Hoeveel belastingvoordeel een periodieke schenking oplevert? Dat hangt af van jouw belastingschijf. Betaal je in 2018 bijvoorbeeld 40,15% inkomstenbelasting, dan krijg je dit percentage van jouw gift terug. 

Je kunt twee dingen met het belastingvoordeel doen: 

  1. Je kunt de teruggave gebruiken om meer mensen te helpen zonder dat dit meer kost.
  2. Of je kunt het voordeel zelf houden.

Voordelen van periodiek schenken

  • Je draagt langdurig bij aan een wereld zonder aids
  • Je kan jouw gift jaarlijks volledig aftrekken van de belasting. Dit levert je een belastingvoordeel op. Bereken hier jouw voordeel.
  • We weten dan op welk bedrag we de komende 5 jaar kunnen rekenen. Hierdoor kunnen wij investeren in lange-termijnprojecten, die van grote waarde zijn voor de aidsbestrijding. 

Ben je geïnteresseerd om jouw gift periodiek vast te leggen? Lees meer over de belastingvoordelen bij periodiek schenken en rekenvoorbeelden.

Ja, ik wil periodiek schenken

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie