Hulp voor Oekraïners met hiv dankzij noodfonds

Vanwege de oorlog in Oekraïne is Aidsfonds een noodfonds gestart. 260.000 mensen met hiv in het land zijn afhankelijk van levensreddende medicijnen, door de oorlog zitten velen van hen zonder. Het noodfonds biedt hulp.

8 april 2022

Mede dankzij donateurs kunnen onze lokale collega's, soms met gevaar voor eigen leven, hulp bieden aan mensen met hiv. Deze week werd bekend dat 50% van de apotheken in het land is gesloten. Ook veel klinieken zijn dicht of het is te gevaarlijk om die te bezoeken. Gelukkig zijn er inmiddels nieuwe hiv-medicijnen in Oekraïne aangekomen. Onze Oekraïense collega's helpen bij het verspreiden van de medicijnen onder de mensen met hiv. 

Daarnaast zorgen we middels het noodfonds dat mensen met hiv naast medicijnen ook hiv-zorg, voedsel, dekens en onderdak krijgen. Ook krijgen moeders met hiv melkpoeder uitgedeeld om ervoor te zorgen dat ze hun baby's niet infecteren. 


Hulp voor mensen op de vlucht 

Het noodfonds helpt niet alleen de mensen met hiv die momenteel nog in Oekraïne zijn. Ook in de omringende landen steunen we initiatieven die medicijnen, zorg en onderdak bieden aan Oekraïners met hiv die het land vanwege de oorlog zijn ontvlucht. 

 

Land met grootste hiv-epidemie

In Oekraïne leven 260.000 mensen met hiv. Aidsfonds is daarom al jaren actief in het land. Mede dankzij donateurs hebben we al vele nieuwe hiv-infecties kunnen voorkomen en zijn enorm veel mensen die leven met hiv geholpen met levensreddende medicijnen en zorg. De oorlog dreigt alle successen die we de afgelopen jaren hebben bereikt teniet te doen.

Omdat we onze lokale collega's en de mensen met hiv in het land niet in de steek mogen laten is Aidsfonds een noodfonds gestart. Inmiddels kunnen we duizenden mensen met hiv in Oekraïne, en die zijn gevlucht, helpen. Dat blijven we doen zolang dat nodig is. 

 

Stop aids en red levens

Mensen met hiv, in Oekraïne of op de vlucht, hebben jouw hulp dringend nodig. Hun leven hangt af van medicijnen, maar velen zitten nu zonder. 260.000 mensen zijn afhankelijk van hun hiv-medicijnen. Daarom heeft Aidsfonds een noodfonds opgezet. Help jij mee?

ja ik help mee

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie