Jonge Afrikaanse hiv-onderzoekers krijgen beurs voor talentontwikkeling

Dankzij onze donateurs hebben zes talentvolle studenten uit Zuid-Afrika, Zambia en Oeganda een beurs ter waarde van 10.000 euro gekregen om in Nederland onderzoek te doen naar hiv-genezing.

15 april 2024

Een van de onderdelen van ons nieuwe 6-jarige genezingsproject SPIRAL is talentontwikkeling: het opleiden van jonge Afrikaanse hiv-wetenschappers, die het hiv-onderzoek een nieuwe impuls kunnen geven.

 

Via het ‘Young Investigator Program’ krijgen jonge Afrikaanse hiv-onderzoekers de kans om ervaring op te doen in Nederland. Zo wordt het Nederlandse onderzoeksteam versterkt met slimme onderzoekers met een Afrikaans perspectief. En de Afrikaanse onderzoekers bouwen een internationaal netwerk op en nemen kennis mee terug naar het Afrikaanse laboratorium.

Lokale situatie als uitgangspunt

Genezing moet passen in elke lokale situatie en niet afhankelijk zijn van dure, hightech ziekenhuisbehandelingen. Bovendien moet de genezing toepasbaar zijn op alle hiv-varianten, juist ook de varianten die we in Afrika zien. Daarom is de samenwerking tussen Nederlandse en Afrikaanse onderzoekers zo ontzettend belangrijk.

Maak genezing mogelijk

Met jouw steun werken betrokken onderzoekers zoals Anne Wensing elke dag aan het ultieme doel: een wereld zonder hiv. Help je mee met een donatie?

doneer

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie