Pride-boot Aidsfonds valt in de prijzen

Na 2 jaar konden we eindelijk weer meevaren in de Canal Parade. Met groot succes! Een fantastische sfeer, al die donaties én de 1e prijs voor de vormgeving van de boot. Met de varende nachtclub "The Equal Treatment Club" vroegen we aandacht voor gelijke behandeling voor iedereen.

 

7 augustus 2022

My Gender, My Pride

Pride gaat over houden van wie je wilt en zijn wie je wilt zijn, wat je gender ook is. Met de Equal Treatment Club riep Aidsfonds op om een einde te maken aan de bestaande ongelijkheid en discriminerende wetgeving te schrappen. Iedereen, waar je ook leeft in de wereld, heeft het recht op goede gezondheidszorg. Met een boot vol feestende collega’s, DJ Amir, voguers uit de Amsterdamse ballroom scene en de fantastische MC The Maybelline hebben we indruk gemaakt. 

Van alle 81 boten kreeg The Equal Treatment Club de 1e prijs in de categorie ‘Beste Vormgeving’ en de 3e prijs in de categorie ‘Beste Campagne/Statement’.  Wij gaan voor een wereld zonder aids. Maar dat kan alleen door gelijke behandeling voor iedereen mogelijk maken. Die missie werd gezien en gesteund door de jury én door het publiek. De Canal Parade leverde €9.730 aan donaties op.

Hard nodig

We hebben deze donaties hard nodig. Tijdens de UNAIDS-conferentie in Montreal eind juli maakt de VN-organisatie alarmerende cijfers bekend. In maarliefst 38 landen wereldwijd nam afgelopen jaar het aantal nieuwe infecties toe. In zeven op de tien gevallen raakt het de groepen die het meeste risico lopen. Dat zijn homomannen, transgender personen, sekswerkers en drugsgebruikers en hun partners. Een jaar eerder kwam nog 65 procent van de nieuwe infecties voor onder deze groepen. Zij maken wereldwijd minder dan vijf procent van de wereldbevolking uit.

Het einde van aids begint bij gelijke behandeling

We hebben alle kennis en middelen in handen om de epidemie te stoppen. Maar miljoenen mensen worden nog uitgesloten van voorlichting, preventiemiddelen en zorg. Aidsfonds helpt juist die mensen. Door lhbti-vriendelijke klinieken te steunen, zorgprofessionals te trainen en activisten te ondersteunen die op de barricades staan om anti-lhbti-wetten de wereld uit te krijgen. 

 

 

Doneer & ontvang sokken

In veel landen worden lhbtiq+-ers uitgesloten van hiv-preventie en -zorg. Met jouw steun kunnen we hier wat aan doen. Word nu donateur en ontvang de Aidsfonds Pride-sokken waarmee jij laat zien dat je staat voor de bescherming van alle liefdes tegen hiv en aids.

 

doneer

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie