Aidsbestrijding als erfgenaam

Tijdens zijn leven maakte Hans van Klaveren mee hoe veel vrienden en bekenden aids kregen en stierven. Vreselijk, vond hij dat. Toen hij zelf ging nadenken over zijn nalatenschap, kwam Aidsfonds in beeld. Hans voelde zich betrokken bij deze organisatie die zich met hart en ziel inzet om hiv en aids een halt toe te roepen. Dáár moest de erfenis naartoe.

9 november 2018

Hans overleed in 2017 op 87-jarige leeftijd, na een mooi en veelbewogen leven. Rob Geurts, de man van zijn nicht, vertelt: “Hans is meer dan 50 jaar samen geweest met zijn partner John. Het was liefde op het eerste gezicht voor hen. Nadat ze elkaar ontmoet hadden, zijn ze nooit meer uit elkaar gegaan.” Bijzonder was het dat ze gelijk al gingen samenwonen, iets dat in die tijd – begin jaren zestig – bepaald niet vanzelfsprekend was. Die beslissing typeert Hans, hij volgde altijd zijn eigen weg. “Vrijheid was erg belangrijk voor hem, dat was ook een overweging om voor Aidsfonds te kiezen,” vertelt Rob. “Hij vond het vreselijk hoe de vrijheid rondom seksualiteit, ook door de ziekte aids, onder druk kwam te staan.”

 “Vrijheid was erg belangrijk voor hem, dat was ook een overweging om voor Aidsfonds te kiezen”

- Rob Geurts, vriend van Hans van Klaveren

Rob verzorgt als executeur de afhandeling van de erfenis. “Hans heeft Aidsfonds tot enige erfgenaam benoemd. Dat betekent dat de organisatie niet alleen het spaargeld maar ook de opbrengst van zijn appartement krijgt.” Het geld gaat straks naar onderzoek naar de genezing van aids. “Helemaal in de lijn met wat Hans belangrijk vond!”

Lees meer over nalaten aan de aidsbestrijding →

Meer weten over nalaten

U kunt de folder 'U kunt iets doen door iets na te laten' vrijblijvend aanvragen. Hierin kunt u nalezen hoe u Aidsfonds in uw testament kunt opnemen. En wat wij met uw bijzondere gift kunnen doen. 

 

stuur mij  de folder per post

Folder Nalaten aan Aidsfonds

Noud informeert u graag

Uiteraard staan we u graag persoonlijk te woord. Bent u van plan Aidsfonds op te nemen in uw testament of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Noud Rietman, specialist op het gebied van nalaten (020-62 62 669 of 06-531 456 54).

mail Noud  bel Noud 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie