Het Adviespanel adviseert de Raad van Bestuur over tactische en operationele kwesties, de toewijzing van fondsen en nieuwe financierings- en samenwerkingsmogelijkheden. Het adviesorgaan vormt een vertegenwoordiging van de gemeenschappen waarmee we werken in Nederland en in de focusregio's.

In al ons werk staat gelijkwaardige samenwerking met gemeenschappen centraal. We streven naar medebeslissing in al het werk dat we doen. De gemeenschappen weten immers het beste wat er nodig is en wat voor hen werkt. Aidsfonds - Soa Aids Nederland integreert participatieve praktijken in verschillende vormen in alle aspecten van ons werk. Het adviespanel helpt ons om dit doel te bereiken.

Leden van het adviespanel handelen op persoonlijke titel en worden niet gevraagd of verwacht op te treden als vertegenwoordigers van hun eigen organisaties, onderzoeksgebied of sector. Lid zijn van het adviespanel is een vrijwillige functie.

Het adviespanel bestaat uit negen leden: 
- vijf leden uit de gemeenschappen waar we mee werken;
- twee gezondheidswerkers;
- twee wetenschappers.

 

Cissy Kityo Mutuluuza

Uitvoerend directeur, Joint Clinical Research Centre, Kampala, Oeganda, sinds 1991 betrokken bij de aidsbestrijding.

 

Amanda Mariga

Casemanager burgerschap bij de gemeente Den Haag, hiv-activist en peer educator.

 

Ndifanji Namacha

Beleidsmanager bij Transform Health, ervaring in pleitbezorging, beleid en technisch leiderschap voor hiv-programma's in zuidelijk Afrika.

 

Marthe Zeldenrust

Arts, ervaring in hiv, infectieziekten en seksuele gezondheidszorg in Afrika en Nederland.

 

Camiel Welling (hij/hen/zij)
Medisch supervisor van de Amsterdamse Transkliniek. Genderfluïde activist en arts.

 

Peter Reiss

Emeritus hoogleraar geneeskunde met speciale aandacht voor de complicaties van de behandeling van hiv-infectie, al meer dan 40 jaar actief betrokken bij de wereldwijde hiv/aids-bestrijding.

 

Joy Ogingo

Programmamanager bij Health and Economic Development Strategy Organization. Richt zich op psychosociale ondersteuning om hiv-overdracht te verminderen en empowerment van jongeren met hiv.

 

Denis Nzioka

Programmes Consultant – East African Trans Health Advocacy. Queer activist-auteur en PanAfrican en activist voor sociale rechtvaardigheid, gevestigd in Kenia.

 

Jorian van Schagen (hij/hem)

Maakt deel uit van de lhbtiq+ gemeenschap, leeft met hiv. Persoonlijk en professioneel betrokken bij seksuele gezondheid en reproductieve rechten, met de nadruk op hiv(preventie). Bestuurslid stichting PrEPnu.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie