Werken bij Aidsfonds

Werk mee aan een wereld zonder aids. Iedere medewerker draagt vanuit eigen deskundigheid en verantwoordelijkheid bij aan het realiseren van onze doelstellingen. We gaan uit van zelfstandig werkende mensen, die initiatief nemen en resultaatgericht werken. De werksfeer is informeel, collegiaal en gezellig, de interne lijnen zijn kort.

Aidsfonds en Soa Aids Nederland vormen samen de interventiespecialist voor de bestrijding van soa en hiv vanuit één organisatie. We zijn gevestigd op hetzelfde adres. Zo kan iedereen gebruik maken van de aanwezige kennis en voorzieningen.

Privacy sollicitanten

Als je bij Aidsfonds – Soa Aids Nederland solliciteert, worden je persoonsgegevens verwerkt. We respecteren je privacy als sollicitant en zorgen ervoor dat persoonsgegevens in overeenstemming met wet- en regelgeving worden verwerkt. Hoe? 
In deze ‘Privacyverklaring voor sollicitanten’ staat hoe gegevens van sollicitanten worden verwerkt en vastgelegd.

 

Stages

Wil jij kennis en ervaring opdoen? En een actieve bijdrage leveren aan ons werk? Misschien is een stage dan wel iets voor jou. Bekijk de actuele vacatures of stuur een verzoek. Schrijf daarin duidelijk welke opleiding je doet, wat je zoekt en welke expertise je hebt.

 

Vrijwilligers en actievoerders

Wil je in je vrije tijd bijdragen aan een wereld zonder aids en soa’s helpen terugdringen? Word dan vrijwilliger. Actievoerders en vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze organisatie. 

Dit zijn de mogelijkheden: 

 • Vrijwilliger bij acties of evenementen
  Wil je meedoen aan acties of evenementen? Stuur een e-mail naar vacatures@aidsfonds.nl met je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. We nemen je gegevens op in ons vrijwilligersbestand en houden je per mail op de hoogte van acties of evenementen.

 • Vrijwilligerswerk op kantoor
  Werk je liever als vrijwilliger op kantoor? Ook dit is mogelijk. Stuur een e-mail naar vacatures@soaaids.nl en wij laten je weten of er een passende vrijwiligersvacature voor je is.

 

Diversiteit en Inclusie bij Aidsfonds - Soa Aids Nederland

Als organisatie zetten wij ons in voor diversiteit en inclusie als afspiegeling van de samenleving en de communities waarmee wij werken, in Nederland en wereldwijd, voortbouwend op alles wat wij delen. Een divers personeelsbestand is de sleutel tot meer innovatie, flexibiliteit en het beter realiseren van onze ambities als organisatie. Als een inclusieve organisatie die gemeenschappen centraal stelt, ook in ons eigen personeelsbestand, bereiken we meer impact op het gebied van seksuele gezondheid, soa- en hiv bestrijding.

Daarbij stimuleert en waarborgt onze organisatie een open cultuur waarin alle collega's met hun uiteenlopende kenmerken, competenties en ervaringen[1] zich gerespecteerd en gewaardeerd voelen en waarin iedereen zich voor inzet. Dit betekent dat er een organisatiecultuur heerst waarin verschillen mogelijk en welkom zijn.

Het uitgangspunt voor onze inclusieve organisatie is de mate waarin elke collega een gevoel van saamhorigheid, ruimte voor authenticiteit en veiligheid ervaart en allen zich inzetten om een bijdrage te leveren.

Om meer diversiteit en inclusie te bereiken, werken wij langs de volgende drie lijnen:

 1. onze organisatie: onze eigen samenstelling, omgangsvormen, werksfeer, wervings- en arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden
 2. onze partners: de netwerken, stakeholders, gemeenschappen waarmee we samenwerken of willen samenwerken
 3. onze uitingen: de manier waarop we in onze communicatie, publicaties, (leer)materiaal vorm geven aan waar we voor staan

[1] Bijvoorbeeld, maar niet beperkt tot: leeftijd, etniciteit, competenties, werkstijlen, hiv-status, ziekte of lichamelijke beperking, seksuele oriëntatie, genderidentiteit en -expressie, migratieachtergrond of nationaliteit, sociaaleconomische status, opleiding, godsdienst, emotionele expressie en taal

Strategie 2022-2025

We streven naar een wereld waar niemand meer sterft aan aids en
waar mensen seksueel gezond zijn. Zodat iedereen vrij en zonder angst
kan liefhebben. Dat doen we samen met de mensen die het hardst
geraakt worden door soa's en hiv vanwege discriminatie en uitsluiting.
Wij versterken hun stem en ondersteunen met informatie, kennis en
financiering. Uit liefde voor alle liefdes.

lees onze strategie 

Onze Teams

Bij Aidsfonds - Soa Aids Nederland werken we in nationale en internationale teams, projecten en samenwerkingsverbanden.
Zie onder het overzicht van alle afdelingen: 

1.    Afdeling Nationaal

De afdeling bestaat uit een adviesteam (strategisch beleidsmedewerkers, pleitbezorger en secretaresse) en een team gericht op doelgroepen en een team voor professionals. 
Het team doelgroepen zet zich in voor de gezondheid en rechten van verschillende doelgroepen, zoals mannen die seks hebben met mannen, sekswerkers, jongeren, mensen met een migratieachtergrond en asielzoekers. Voor jongeren is seksuele vorming de basis voor een effectieve soa en hiv preventie.
Het team professionals informeert huisartsen, medewerkers van GGD’en (soa-polikliniek), hiv-behandelcentra en andere professionals of beroepsverenigingen die te maken hebben of kunnen krijgen met mensen met hiv en/of soa en werkt actief samen met deze beroepsgroepen/netwerken.
De teams bestaan uit de teamleider, expertprojectmedewerker, senior projectmedewerker, projectmedewerker en project-assistent. De collega’s in de teams voeren hun werkzaamheden grotendeels uit in de verschillende (multidisciplinaire) projecten.


2.    Afdeling Internationaal

De afdeling bestaat uit een adviesteam (strategisch beleidsadviseur, beleidsadviseur, pleitbezorger en secretaress) en een team gericht op Kinderen, Jongeren en Vrouwen, een team gericht op Key Populations en het Robert Carr Fund.

Het team Kinderen, Jeugd, Vrouwen zet zich in voor de gezondheid en rechten van kinderen, jongeren en vrouwen.

Het Key Populations-team zet zich in voor de gezondheid en rechten van sekswerkers, de lhbtiq+-gemeenschap en mensen die drugs gebruiken.

Het Robert Carr Fund is een bij Aidsfonds ondergebracht internationaal fonds dat werkt aan het versterken van regionale en mondiale netwerken gericht op het empoweren en betrekken van key populations in de strijd tegen hiv en voor gezondheid, inclusie en sociaal welzijn.

De teams / Robert Carr Fund bestaan uit de teamleider, expertprojectmedewerker, senior projectmedewerker, projectmedewerker en project-assistent. De collega’s in de teams voeren hun werkzaamheden grotendeels uit in de verschillende (multidisciplinaire) projecten.

3.    Marketing en Communicatie

 • Communicatieadvies
 • Marketing

4.    Beheer en Services

 • Services: facilitair, evenementen en documentatie
 • Financiën en Control
 • Projectcontrol
 • ICT
 • HR
Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie