Vacature: Business Controller

Voor het team Business Control binnen de afdeling Beheer & Services zoeken we een Business Controller voor 32-26 uur per week. 

Aidsfonds - Soa Aids Nederland werkt aan een wereld waar niemand meer sterft aan aids en waar mensen seksueel gezond zijn, zodat iedereen vrij en zonder angst kan liefhebben. Dat doen we samen met de mensen die het hardst geraakt worden door soa's en hiv vanwege discriminatie en uitsluiting. Wij versterken hun stem en ondersteunen met informatie, kennis en financiering. Uit liefde voor alle liefdes. Daaraan werken we in Nederland en internationaal, waaronder in Oost-Europa/Centraal-Azië en Midden-Oosten/Noord-Afrika.

Om van onze droom realiteit te maken, ondersteunt de afdeling Beheer & Services de organisatie op het gebied van IT, Finance, Business Control, facilitaire services en human resources. Voor het team Business Control binnen de afdeling Beheer & Services zoeken we een:

Business Controller

(32-36 uur per week)

De nationale afdeling in een notendop

Als Business Controller ben je betrokken bij projecten van de nationale afdeling. Onze projecten vervullen een onmisbare functie in de nationale zorg-infrastructuur van de seksuele gezondheid door structurele ondersteuning te bieden aan zowel professionals als het publiek. Via on-en offline vindplaatsen, interventies en leeraanbod zoals Sense.info, soaaids.nl, Man tot Man, soatestwijzer, Partnerwaarschuwing.nl, Lang Leve de Liefde etc. bereiken we het algemeen publiek en in het bijzonder de voor hiv en soa’s kwetsbare groepen. Voor het professionele veld vormt Soa Aids Nederland een spilfunctie in de soa- en hiv-respons door een combinatie van formeel en informeel leeraanbod via onze Professionals-website, webinars, de Soa Aids Nederland Academie en het samenbrengen van professionals en communities op bijvoorbeeld ons Nationaal Congres, Doe-Dagen en in bredere samenwerkingsverbanden. Met onderzoeken zoals Seks onder je 25e en MSM-enquêtes dragen we bij aan essentiële beleidsinformatie voor bevordering van de seksuele gezondheid van de meest kwetsbare groepen.

Jouw rol

Als érgens het belang van jouw vak duidelijk wordt, dan is het binnen onze grote nationale en internationale projecten. Daarin werken we samen met andere (inter)nationale organisaties en overheden en met onze doelgroepen.

Met jouw talent, kennis en ervaring in plannen, analyseren, beoordelen, adviseren, budgetteren, rapporteren en meedenken draag jij een flinke steen bij aan de effectiviteit van de programma’s waarmee we hiv/aids bestrijden.

 • Je doet de planning en control van (inter)nationale projecten, waarbij je nauw samenwerkt met de projectleiders en je collega-business controllers
 • Je adviseert en beoordeelt budgetten en (audit)rapportages van partnerorganisaties
 • Je doet het due diligence onderzoek bij partners: je analyseert risico’s en adviseert rondom contractering en contractvoorwaarden
 • Je consolideert budgetten en rapportages, bereid & begeleidt project audits en je houdt donoren op de hoogte
 • Je adviseert de projectleiders over voortgang, risico’s en verbetermogelijkheden op gebied van Finance & Control
 • Je stelt samen met projectleiders interne begrotingen en rapportages op en draagt bij aan de jaarrekening
 • Je denkt en werkt mee aan het verbeteren van onze planning- en control cyclus
 • Je denkt en werkt mee over beleid, processen en systemen rondom de Administratieve Organisatie en Interne Beheersing

Ons aanbod

Ambitie, aansprekende doelen en kwaliteit gaan bij ons hand in hand met diversiteit, openheid en inspiratie. Je bent welkom zoals je bent, van wie je houdt of wat je gelooft. We zijn benieuwd naar jouw talenten en je drive om bij te dragen aan onze missie. En verder:

 • Een boeiende rol binnen (inter)nationale projecten
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een salaris tussen de € 3.367 en € 5.352 per maand (schaal 10) op basis van 36 uur. Inschaling hangt af van je ervaring.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 16,96% dat je naar eigen inzicht kan gebruiken
 • Een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 650 per jaar op basis van 36 uur
 • Hybride werken: werk op ons kantoor in Amsterdam (Sloterdijk) en/of deels vanuit huis. En als je wilt bepaal je met flexibele werktijden je eigen agenda
 • 100% vergoeding van je woon- werkverkeer per openbaar vervoer
 • 208 uur verlof op fulltime basis (36 uur). Je kan extra verlof kopen via het IKB.

Wat neem je mee

Je kan vraagstukken bekijken vanuit verschillende perspectieven en je voelt je betrokken bij de gemeenschappen waarmee we werken: mensen die leven met hiv, LHBTIQ+, mensen met een migratieachtergrond, (voormalig) sekswerkers en (ex-) drugsgebruikers. Inclusiviteit is voor jou vanzelfsprekend en je hebt oog voor de mens achter onze doelgroep én je collega’s. Je werkt zelfstandig maar niet alleen. Je bent een echte verbinder die graag meedenkt en de principes van dienend leiderschap praktisch vormgeeft. Je bent gedreven, zowel in je eigen vak als in de missie van Aidsfonds - Soa Aids Nederland. En verder:

 • Een relevante opleiding en minimaal 2-3 jaar relevante werkervaring
 • Een hbo werk- en denkniveau
 • Ervaring met projectmatig werken is een pré
 • Uitstekende Excel-vaardigheden
 • Ervaring in het werken voor een NGO is een pré
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands & Engels
 • Woonachtig in Nederland

Meer informatie

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Martijn Krol van Michael Page Werving & Selectie via een e-mail martijnkrol@michaelpage.nl or via telefoonnummer +31610833917 www.aidsfonds.nl, www.aidsfonds.org en www.soaaids.nl.

Solliciteren

Ben jij onze nieuwe business controller? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae naar martijnkrol@michaelpage.nl.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie