Vacature: Communicatieadviseur Soa Aids Nederland

Ben je tactisch en operationeel sterk? Ben je goed in het meenemen van verschillende perspectieven binnen de doorvertaling van een campagne? Vind je het leuk om te schakelen tussen verschillende communicatieprojecten? Wij zoeken een communicatieadviseur voor 16 uur per week!

Aidsfonds - Soa Aids Nederland werkt aan een wereld waar niemand meer sterft aan aids en waar mensen seksueel gezond zijn, zodat iedereen vrij en zonder angst kan liefhebben. Dat doen we samen met de mensen die het hardst geraakt worden door soa's en hiv vanwege discriminatie en uitsluiting. Wij versterken hun stem en ondersteunen met informatie, kennis en financiering. Uit liefde voor alle liefdes. Daaraan werken we in Nederland en in 15 landen wereldwijd.

Soa Aids Nederland is koploper op online seksuele gezondheidsinformatie met kanalen als mantotman.nl, sense.info en soaaids.nl en zit daarnaast in vele samenwerkingsverbanden binnen de seksuele gezondheid. We hebben een groot (online) bereik en met onze online kanalen hebben we prijzen gewonnen bij de Dutch Interactive Award, Beste Social Award en The Lovie Awards. Jij werkt binnen diverse communicatieprojecten van Soa Aids Nederland en haar partners, bent een belangrijke schakel hierbinnen en voorziet ons van gedegen en creatief advies. Daarnaast maak je ook de doorvertaling naar communicatiemiddelen en content.

Voor het Communicatieteam zoeken we voor de periode van 1 jaar, met eventueel een verlenging van een jaar, een

Communicatieadviseur

16 uur per week

Wat doet het team en wat ga jij doen?

Soa Aids Nederland helpt miljoenen burgers en duizenden professionals hiv en andere soa’s succesvol te voorkomen, op te sporen en te behandelen. In samenwerking en overleg met de senior communicatieadviseur lever je communicatieadvies aan diverse projecten en zorg je voor een gedegen uitvoering van de middelen die hieruit voortvloeien. Zo vertaal je bijvoorbeeld de uitkomsten van het onderzoek ‘Seks onder je 25e’ op een creatieve manier, adviseer je collega’s met communicatievragen op vorm en inhoud en zet je de communicatielijnen uit rondom ‘De week van de liefde’. Je stelt communicatieplannen op én voert ze dus uit. Soms campagnematig en actiematig, soms als onderdeel van onze online gezondheidsinformatie. Daarom zijn wij op zoek naar iemand die de hele breedte van het communicatievak beheerst.   

 

Wat bieden we

Allereerst bieden we jou een ambitieuze en diverse organisatie waarin we op basis van aansprekende doelen en heldere rollen laagdrempelig, open en in een inspirerende  sfeer met elkaar samenwerken en kwaliteit leveren. Zo dragen we  bij aan een wereld waar niemand meer sterft aan aids en met seksuele gezondheid en rechten voor iedereen. Je bent welkom zoals je bent, van wie je houdt of wat je gelooft. Wij zijn benieuwd naar jouw talenten en je maatschappelijke drive om samen met ons te werken aan onze missie. Vraagstukken bekijk je vanuit verschillende perspectieven en je vindt daarbij aansluiting bij de gemeenschappen met wie we werken, omdat je kunt putten uit eigen ervaring, van dichtbij hebt kennis gemaakt met leden van deze gemeenschappen of geïnteresseerd bent in: mensen die leven met hiv, lhbtiq+, mensen met een migratieachtergrond, (voormalig) sekswerkers, (ex-) drugsgebruikers.

Daarnaast bieden we o.a.:

 • Een arbeidsovereenkomst: eerst voor een jaar en na een positieve eindbeoordeling een vast dienstverband
 • Een salaris tussen de € 3.008,00 en € 4.811,00 bruto per maand bij 36 uur per week, inschaling vindt plaats afhankelijk van je ervaring
 • een individueel keuzebudget (IKB) van 16,96% dat je naar eigen inzicht kunt gebruiken
 • ZZP-basis is mogelijk met een uurtarief van maximaal € 60,- excl. btw
 • hybride werken: Je werkt op ons kantoor in Amsterdam (Sloterdijk) en/of deels vanuit huis. Er is ook de mogelijkheid van flexibele werktijden en het bepalen van je eigen agenda.
 • 100% vergoeding van je woon- werkverkeer per openbaar vervoer
 • 208 uur verlof op fulltime basis (36 uur) en je kunt extra verlof kopen via het IKB
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 650 per jaar


Ben jij

 • Een coördinator pur sang;
 • Iemand met overtuigingskracht;
 • Een flexibele en gedreven contentmaker;
 • Stressbestendig en communicatief vaardig?

Heb jij

 • Een relevant hbo-diploma (Marketing/Communicatie/ Journalistiek);
 • Minimaal drie jaar aantoonbare ervaring in een functie als bijvoorbeeld communicatieadviseur, redacteur, online coördinator of contentmedewerker;
 • Een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Ervaring en affiniteit met doelgroepdenken en het uitwerken van campagnes;
 • Ervaring met het werken in samenwerkingsverbanden;
 • Ervaring met content- en projectmanagement;

Solliciteren

Solliciteren kan tot uiterlijk vrijdag 16 juni door het uploaden van je motivatiebrief en curriculum vitae op onze sollicitatiepagina :

solliciteren

De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van maandag 19 juni.

Meer informatie? Kijk ook op soaaids.nl

Heb je een dringende vraag over de inhoud dan kan je contact opnemen met Sjuul van Pol, teamleider Communicatieadvies, via telefoonnummer: 020-6262669 of stuur een e-mail: svanpol@soaaids.nl

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie